Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Ελιξήριο ζωής

Του Χρήστου Δάμη

Κάποιες φορές αναζητάμε αισθήματα όπως χαρά , διασκέδαση ενώ ασυναίσθητα συχνά γινόμαστε οι δημιουργοί τους. Το γέλιο εκτός από τις ιδιαίτερες στιγμές που προσφέρει, ασκεί επιδράσεις στο σώμα που σίγουρα η πλειοψηφία δεν γνωρίζει.

Ίσως και το πιο ισχυρό αγχολυτικό , το γέλιο χαρακτηρίζεται από πολλούς επιστήμονες ως φυσικό φάρμακο. Σύμφωνα με έρευνες το γέλιο λειτουργεί ευεργετικά στο άτομο , καθώς ενεργοποιούνται οι ενδορφίνες, υπεύθυνες για την τη φυσική υγεία και χαλάρωση του σώματος, με αποτέλεσμα τη ψυχική ευφορία και ευχάριστη διάθεση. Οι στιγμές γέλιου ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και επιβραδύνουν τη φυσική γήρανση.

Το γέλιο βοηθά να παραμείνουμε συναισθηματικά υγιείς. Υπάρχουν περιπτώσεις που μέσα από το γέλιο δίνονται ευκαιρίες για να μείνουν σχέσεις στενά συνδεδεμένες καθώς επίσης για μια πιο ήπια αντιμετώπιση πιο σοβαρών καταστάσεων. Στο κοινωνικό τομέα συμβάλλει στην σύναψη σχέσεων καθώς και στη τόνωση προσωπικότητας αφού γινόμαστε λήπτες θετικών συναισθημάτων. Τα φαινόμενα μαρτυρούν αύξηση περιστατικών κατάθλιψης διότι όσο προχωράει η ζωή ενός ανθρώπου τόσο πιο σπάνιες και οι στιγμές που πνίγεσαι από το γέλιο. Ας μη ξεχνάμε τα λόγια του ποιητή Ε.Ε. Cummings ο οποίος δήλωσε πως μια σπαταλημένη μέρα είναι εκείνη κατά την οποία δεν γελάσαμε. Μην έχετε ως αντίπαλο το δισταγμό στο γέλιο γιατί δεν θα βγείτε κερδισμένοι. Θυμηθείτε πως το γέλιο είναι μεταδοτικό και είστε σε θέση να κάνετε την αρχή

Μη ξεχνάτε να γελάτε. Κάντε κάτι ανόητο και μοιραστείτε το με όλο τον κόσμο. Μείνε ανθεκτικός σε δυσάρεστες σκέψεις και αφέσου στην ηδονή που προσδίδει ένα χαμόγελο.

damis
Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ελιξήριο ζωής Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s