Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Μια σκέψη αργότερα

Της Νικολέτας Οικονομίδου

  Η δυσκολία εξωτερίκευσης των σκέψεών σου αποτελούσε ανέκαθεν ένα αναπόσπαστο στοιχείο του χαρακτήρα σου. Το ίδιο και η τάση του να εξαφανίζεσαι. Η τάση του να χάνεσαι για λίγες μέρες -ή συχνά για εβδομάδες- και να απορρίπτεις εντελώς συνειδητά κάθε μέσο επικοινωνίας. Μια φαινομενικά πλήρης αδιαφορία γύρω από το εάν θα σε ψάξουν. Μακράς διαρκείας σιωπές.

    Η εκούσια αποφυγή συναντήσεων και συζητήσεων, η συνεχής αναβολή πραγμάτων που πολύ καλά γνωρίζεις πως πρέπει να κάνεις. Η σημασία που προσδίδεις σε όλα αυτά που περιμένεις χωρίς ίχνος υπομονής και ο μαρκαδόρος που χρησιμοποιείς για να σβήσεις κάθε μέρα που περνάει. Όλα αυτά ταυτίζονται πλήρως με το αίσθημα του ανικανοποίητου που διέπει όλες σου τις σκέψεις.
   Κι όμως, αν κάτσεις και σκεφτείς καλά,αν ενεργοποιήσεις κάθε σπιθαμή του εγκεφάλου σου, θα καταλάβεις πως τα πάντα σηματοδοτούν κάτι. Μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία, όλα σημαίνουν κάτι. Αρκεί να μάθεις να το ψάχνεις καλά…
   Αν μάθεις να βλέπεις σωστά τα πράγματα, τότε θα καταφέρεις και να νιώθεις. Να νιώθεις και να αντιλαμβάνεσαι  την πραγματική ουσία των πραγμάτων,χωρίς εκπτώσεις. Γιατί καλώς ή κακώς όλα είναι στιγμές.. Άσχημες και όμορφες,σημαντικές ή ασήμαντες, οι στιγμές είναι αυτές που αποτελούν τελικά την κάθε μας μέρα. Κοινός παρονομαστής : είναι όλες ξεχωριστές.
    Οι στιγμές που περνάνε δεν γυρίζουν ξανά πίσω όσο κι αν το (απ)ευχόμαστε. Είναι εκεί για να μας υπενθυμίζουν τις φορές που κάναμε ακριβώς αυτό που έπρεπε, που είπαμε ακριβώς αυτό που νιώθαμε. Είναι εκεί για να μας υπενθυμίζουν τις ακόμα περισσότερες φορές που κάναμε πίσω την τελευταία στιγμή ή που τελικά κρατήσαμε μέσα μας αυτά που σκεφτόμασταν.
 Κοινός παρονομαστής;
Να προσπαθείς ακόμα και για αυτά που φοβάσαι · γιατί είναι στιγμές…και περνάνε.

oikonomidou

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s