Μέλι στην οθόνη σας Speak.Easy

Χίλιες και μία μάσκες

Της Μελίνας Αμανατίδου

Μάσκες… Μάσκες παντού. Τις φοράμε παντού-εκτός από το σπίτι μας. Τις αλλάζουμε εύκολα, γρήγορα είτε με μια κίνηση, είτε με μια λέξη, είτε  με ένα μορφασμό.

Μάσκες… Μάσκες πολλές. Πολλές και διαφορετικές. Διαφορετικές,  αλλά  όλες με έναν κοινό σκοπό, την προσέγγιση του απέναντι. Ανάλογα με το ποιον ή τι θέλεις να προσεγγίσεις κάθε φορά, αλλάζεις ή ψάχνεις την σωστή μάσκα. Πόσο εύκολο είναι όμως κάθε φορά να επιλέγεις την κατάλληλη ;

Εύκολο, όταν έχεις να κάνεις με άτομα που ξέρεις και γνωρίζεις καλά. Τους ανθρώπους σου.  Με αυτούς ίσως δεν χρειάζεται να φοράς μάσκες.  Ή ίσως χρειάζεται όταν θέλετε να παίζετε θέατρο και μεταξύ σας. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν μιλάμε πλέον για τους ανθρώπους σου, αλλά για αυτούς που ανήκαν εκεί και τώρα ανήκουν στις μάσκες.  Εδώ φοράς τις μάσκες που τους αρέσουν και έχεις ήσυχο το κεφάλι σου- κακό ε; Κακό, αλλά φιλειρηνικό και σύνηθες.

Δύσκολο, όταν έχεις να κάνεις με άτομα που δεν ξέρεις και θα ήθελες να γνωρίσεις. Ποιες μάσκες επιλέγεις λοιπόν, όταν δεν ξέρεις τον απέναντι σου; Ξεκινάς στα τυφλά και προσπαθείς να βρεις το φως στην πορεία. Ξεκινάς επιλέγοντας μία -σχεδόν- τυχαία, με βάση την εμπειρία σου στο θέατρο του κόσμου, και συνεχίζεις με έναν από τους δύο πιθανούς τρόπους. Ή την πετάς και ο απέναντι γίνεται ο άνθρωπός σου. Ή συνεχίζεις να την φοράς και ο απέναντι δεν θα πλησιάσει ποτέ το πραγματικό σου πρόσωπο, το πραγματικό σου εσύ.

Οι μάσκες είναι δικές σου και η επιλογή τους, επίσης. Σίγουρα, θα υπάρχουν μάσκες καλύτερες αλλά και χειρότερες από τις δικές σου. Πρόσεξε να επιλέξεις τις σωστές, για να μην χρησιμοποιήσεις καμιά…

amanatidou

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s