Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Η πρώτη μου εντύπωση

Της Ντίας Κουκ.

Λάθος ή σωστή;

Συνήθιζα να κρατώ την πρώτη εικόνα και από αυτό να σχηματίζω άποψη για κάποιον που μόλις γνώριζα. Κοιτούσα το βλέμμα και ό,τι μου έδινε,, αυτό κρατούσα.

Εάν η ματιά ήταν γλυκιά, ντροπαλή, αθώα, ευγενική δε θα μπορούσες να μην την εμπιστευτείς. Όταν μου λες πως χάρηκες που με γνώρισες, το βλέπω εάν ισχύει. Άλλα μου λεν τα μάτια σου, όμως. Βλέπω πόσο την αδερφή μου και εμένα με την κλασική «ακτινογραφία». Πόσο δε θέλεις ούτε δίπλα σου να με έχεις. Έστω και αυτά που είπα, πολύ σου αφιέρωσα.

Ας το πιάσω από την αρχή. Τα μάτια λένε αλήθειες, αν ψάξεις, αν έχεις μάθει να ψάχνεις. Όχι απλώς να κοιτάζεις, αλλά να βλέπεις, να αντιλαμβάνεσαι. Αυτή ήταν η άποψή μου, μέχρι που γνώρισα το V. Είχα την εντύπωση με την παραπάνω παρελθοντική άποψη, ότι ήταν ένας ελαφρών ηθών τύπος, έψαχνε το εύκολο και το περιστασιακό, έτσι όπως τον είδα στη σκηνή. Μέχρι που μίλησε. Ανοίγεται εύκολα, σαν κοχύλι, συναισθηματικός και ευαίσθητος. Όταν προσπαθούσα να γράψω, αυτός και ο Χ. πέταξαν την ιδέα, για να καταλάβω ότι, μάλλον, η πρώτη εντύπωση είναι λανθασμένη. Μου έγραψε: αρχίσαμε τα τσίπουρα και τώρα εγώ σου γράφω, δεν είμαι ποιητής, δεν κάνω το ζωγράφο».

Μία ακόμη παρεξήγηση, η φίλη μου, η Κ., νόμισε πως στη αρχή είμαι από μία κοπέλα που της αρέσει μόνο η κουλτούρα. Από τις κοπέλες που δε μιλάνε πολύ, τις αντικοινωνικές, απόμακρες, ξινές. Στη συνέχεια της βραδιάς, κατάλαβε πως ταιριάζω μαζί της, πλέον με αγαπάει όσο και εγώ. Τους ευχαριστώ για την ιδέα, που ο καθένας με τον τρόπο του συνέβαλε. Συνεχώς αναζητείται έμπνευση και τελικά μόνο μέσα από άτομα, την βρίσκεις.

kouk

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s