Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Μέτρα στα δάχτυλα

Της Μελίνας Αμανατίδου

Γνωστοί,παρέα,φίλοι. Πολλοί και παντού. Από το σχολείο, από την κατασκήνωση, από τους συλλόγους, από τα αθλήματα, από το πανεπιστήμιο, από το χωριό-αυτούς τους τελευταίους δεν τους ξέρεις. Από παντού. Ξεκινάς με  τριψήφιο ίσως αριθμό και καταλήγεις στο μέτρημα των δαχτύλων της μιας παλάμης ή άντε βαριά-βαριά των δύο.

Σιγά-σιγά μειώνονται. Σιγά-σιγά φεύγουν. Σιγά-σιγά τους χάνεις και χάνονται. Και ο αριθμός μικραίνει. Ή μάλλον δεν τους χάνεις,γιατί μάλλον δεν ήταν ποτέ δικοί σου για να τους χάσεις. Ήταν μόνο για τα χάχαλα και μπούχαλα. Ωραίοι ήταν γι’αυτά, αλλά μόνο. Μόνο γι’αυτά.

Η αντίστροφη μέτρηση συνεχίζει δυναμικά και γρήγορα, όσο μεγαλώνεις, όσο περνάει ο καιρός. Σε κάθε βοήθεια που θα ζητήσεις, σε κάθε αδιαφορία, σε κάθε ψέμα, σε κάθε “αχ!τελικά δεν θα…”. Σε κάθε “κάθε” και ένα μείον. Μείον ένας άνθρωπος. Και ο αριθμός μικραίνει όλο και περισσότερο.

Ο αριθμός μικραίνει, τα μείον αυξάνονται. Κι όσο τα μείον αυξάνονται, τόσο τα δάχτυλά σου είναι υπεραρκετά για να μετρήσεις τους ανθρώπους που μένουν πάντα εκεί για σένα. Είναι εκεί και παραμένουν παρά τα μείον που φεύγουν. Κι ο αριθμός από τριψήφιος, καταλήγει μονοψήφιος.

Ο αριθμός αυτών των ανθρώπων λοιπόν, που μετράς στα δάχτυλά σου, είναι τόσο σημαντικός για σένα όσο και αυτά.

amanatidou

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s