Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Ο Ψ. είναι κάπως καλύτερα

[Μέρος 2ο]

Της Κυριακής Κοπαράνη

Πριν καιρό σας είχα πει, αν θυμάστε για τον φίλο μου τον Ψ. Γνωριζόμαστε πολύ καλά είναι η αλήθεια. Και επειδή τα λέμε συχνά, θέλω να σας εκμυστηρευτώ κάτι.

Ο Ψ, δεν ξέρω πως και γιατί, τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει. Προς το καλύτερο ευτυχώς. Χαίρομαι πολύ για αυτόν. Φαίνεται πιο σίγουρος για τον εαυτό του, πιο ήρεμος, πιο χαλαρός, θα μπορούσα να πω κιόλας. Κάνει ακόμη και προσπάθειες να αλλάξει εκείνες τις περίεργες συνήθειες που είχε. Και αν και του έχουν έρθει διάφορες αναποδιές, που του χαλούν την διάθεση, δείχνει να είναι καλά.

Φαίνεται από τον τρόπο που μιλάει, που ντύνεται και περπατά. Έχει λίγη, το τονίζω λίγη, παραπάνω αυτοπεποίθηση σε σχέση με παλιά. Αλλά κάτι του λείπει. Δεν μου το βγάζει από το μυαλό. Άλλοτε το καταλαβαίνεις από τα μελαγχολικά του μάτια ή αυτή την απότομη ησυχία του και άλλοτε δεν κάνει ο νους σου δεύτερες σκέψεις, πως ίσως αυτός ο άνθρωπος δεν είναι πάντα τόσο καλά όσο δείχνει.

Νομίζω όμως πως ξέρω τι φταίει πραγματικά για όλο αυτό. Πρέπει να είναι εκείνο το κενό. Αυτό που μεγάλωνε κάθε φορά που κάποιος τον άφηνε μόνο και εξαφανιζόταν από την ζωή του, χωρίς καμιά εξήγηση. Που τον έκανε να αισθάνεται ακόμα πιο μόνος και έψαχνε ολόκληρες μέρες και νύχτες να βρει τον λόγο για τον οποίο αυτός είχε φταίξει. Αλλά δεν τον έβρισκε ποτέ. Και ακόμα πρέπει να τον ψάχνει. Και έτσι το κενό όλο και περισσότερο μεγάλωνε.

Ξέρω πως δεν του αρέσει να μιλάει για αυτό. Σπάνια το κάνει. Πώς να το κλείσεις όμως τώρα; Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν είναι και τόσο εύκολο. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται για τον Ψ. Τον ίδιο Ψ, που όταν τον γνωρίζει κανείς συνήθως λέει πως είναι πολύ ευχάριστο και συμπαθές άτομο. Με το κενό τι θα γίνει; Ελπίζω να την βρει την άκρη. Υπόσχομαι πάντως να τον βοηθήσω.

koparani

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s