Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Μιλώντας με τη σιωπή

Του Παναγιώτη Συμεωνίδη

Κάποιοι λένε ότι η σιωπή λέει πάρα πολλά πράγματα που δεν λένε τα λόγια, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί τους, διότι μπορείς να καταλάβεις κάποιον που είναι σιωπηλός μόνο επειδή κοιτάει τα μάτια σου, και εσύ νομίζεις ότι σου μιλάει για πολλά και διάφορα θέματα ενώ δεν έχει πει κουβέντα. Είναι τόσο περίεργο το συναίσθημα που νιώθεις εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή που υπάρχει η απόλυτη σιωπή, και κανένας δεν μπορεί να διαταράξει τον ήχο της.


Βλέπω ανθρώπους να μιλάνε χωρίς να χρησιμοποιούν την ομιλία, αλλά και να ακούνε χωρίς την ακοή κάποιου ήχου, και όμως η σιωπή μπορεί να σου δώσει να καταλάβεις πολλά πράγματα, ίσως και κάποια που δεν θα έπρεπε. Όμως είναι και άνθρωποι που δεν αντέχουν καθόλου την σιωπή, και κάνουν τα πάντα για να την σπάσουν, όπως τότε που έπαιζες το παιχνίδι της σιωπής και κάποιος την χαλούσε, επειδή δεν άντεχε άλλο την ησυχία που επικρατούσε στο κλίμα.

Επίσης όταν μιλάς με κάποιον και είναι απόλυτα σιωπηλός, από την μία θες να τον χτυπήσεις και από την άλλη σου δείχνει, ότι δεν έχει πολύ όρεξη για συζήτηση χωρίς καν να στο πει, αλλά το καταλαβαίνεις. Δεν χρειάζεται να μιλάμε πάντα για να δώσουμε τα μηνύματα που θέλουμε στο άτομο που βρίσκεται απέναντι μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον ακούμε και ότι δεν μας ενδιαφέρουν αυτά που μας λέει. Όλοι θέλουμε να βρεθούμε σε ένα σιωπηλό μέρος για να ηρεμήσουμε, αλλά μετά από λίγη ώρα η σιωπή μεγαλώνει και τότε είναι που πραγματικά χρειάζεσαι την φασαρία.

simewnidis
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s