Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Χθες; Χθέλω

Της Σταυρούλας Κοσκινά

Τελικά το χθες ίσως δεν ήταν τόσο μακριά όσο φάνηκε. Τι ένας μήνας, τι δύο, τι ένας αιώνας;  Όλα είναι θέμα οπτικής και φαντασίας.

Ο καθένας, ξέρεις, μπορεί να επιστρέψει. Σε έναν τόπο, σε μια συνήθεια, σε έναν άνθρωπο. Δεν είναι τόσο ασυνήθιστο. Αλλά το να επιστρέψεις στο σωστό άνθρωπο, τη σωστή στιγμή, για τους σωστούς λόγους, δεν είναι εύκολο. Καθόλου εύκολο. Ούτε καν ευκολονόητο!

Είναι κάτι σαν πειρασμός. Η επιστροφή εννοώ. Δεν βγάζει πάντα νόημα. Αλλά αν τελικά βγάζει, σίγουρα δεν βγάζει συναίσθημα. Γιατί το συναίσθημα και η λογική βαδίζουν πάντα σε παράλληλους δρόμους, ποτέ σε κάθετους.

Ναι πράγματι θα ήσουν ανόητος αν πίστευες ότι με την επιστροφή σου, θα μπορούσες να κάνεις μια καινούργια αρχή. Ίσως να υπήρχε λόγος που δόθηκε εκείνο το χωρίς ιδιαίτερη περίσκεψη τέλος. Ίσως να ήταν όλα λάθος τότε.

Μισώ τις εναλλακτικές λύσεις και αγαπώ τις προτεραιότητες.

Κι αυτές τις φωνές που ακούω μέσα στο κεφάλι μου πάλι θα τις διώξω, πάλι θα ανοίξω την πόρτα, πάλι θα δεχτώ. Για να βρω γαλήνη. Λες και μπορεί ένας άνθρωπος, μία συνήθεια, ένας τόπος  να σου προσφέρει πραγματική, ανεξάντλητη γαλήνη (δεν παίζουμε σε ταινία που προβάλλεται κάθε καλοκαίρι στο θερινό σινεμά!).

Απόσπαση και απόσταση, ύψη και βάθη.

Διακρίνεις κι εσύ τον ορίζοντα, ακούς και εσύ σιωπές, δεν δίνεις κι εσύ σημασία σε τυχαία – και μπορεί και όχι- γεγονότα.

Μόνο ξέρεις να επιστρέφεις!  

Ένα μικρό, χαζό παιχνίδι χωρίς όνομα, επίθετο και προκαταλήψεις.  

Υ.Γ. : Όσο περισσότερο απελευθερωνόμαστε τελικά, τόσο ευκολότερα απομακρυνόμαστε και τόσο πιο απερίσκεπτα επιστρέφουμε. Όλο μιλάμε και λυπούμαστε και «μετανιώνουμε» για το χθες, αλλά όταν έρχεται το τώρα, απαντάμε, χωρίς ιδιαίτερη περίσκεψη,  «θέλω».

koskina
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s