Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Homo Peccator

Του Χρήστου Δάμη

Ρίχνοντας μια ματιά στην ανθρώπινη φύση γίνεται εύκολα αντιληπτή ή αδυναμία των ανθρώπων και ο ανεξήγητος τρόπος σκέψης τους. Το γεγονός πως η αμαρτωλή συμπεριφορά έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο αποδεικνύεται καθημερινά. 


Ο άνθρωπος είναι ίσως το μόνο όν που δεν είναι ικανό να ικανοποιήσει τις ψυχικές του ανάγκες. Οτιδήποτε και να κατακτήσει , σε βάθος χρόνου θεωρείται δεδομένο ακόμη και αν η κατάκτηση αυτή είναι ένα σημαντικό πρόσωπο. Ξεχνάει με θεαματικό τρόπο τα λάθη του ενώ οι συμπεριφορές τρίτων μένουν ανεξίτηλες. Με άνεση σηκώνει τα δάχτυλα και σημαδεύει χωρίς να σιγουρευτεί πως αυτά είναι καθαρά.     

Η άποψη μου είναι πως
τα απλά πράγματα δίνουν νόημα στη ζωή ενώ τα σύνθετα τη χρωματίζουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως προτιμούν το ασπρόμαυρο. 


Αν σκεφτείς πως ένα άγριο ζώο ξεκινάει τη μέρα του ψάχνοντας για τροφή , ζευγαρώνοντας και καταλήγοντας σε ανέμελο ύπνο για όλη του τη ζωή , αναρωτιέσαι πώς γίνεται να υπάρχει η απληστία. 


Τα εργαλεία που κάνουν έναν άνθρωπο πλούσιο είναι ικανά να του στερήσουν την ίδια του την ευτυχία. Κάποιοι πιστεύουν πως το πιο βαθύ σφάλμα στην ανθρώπινη φύση είναι η λαχτάρα να γίνουν επιθυμητοί. 


Αν προσφέρεις στον άνθρωπο ένα λουλούδι θα λαχταρίσει ολόκληρο το δάσος, ενώ αν του προσφέρεις τον αψεγάδιαστο άνθρωπο θα αφιερώσει τη ζωή του ψάχνοντας το ψεγάδι. 


Ας σταματήσουμε να θεωρούμε δεδομένα όλα αυτά για τα οποία άλλοι προσεύχονται καθημερινά. Ας αλλάξουμε όλοι μαζί τη μαύρη ιδέα που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο.

damis
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s