ανάσα Speak.Easy

αστρικά ταξίδια

Της Νικολέτας Οικονομίδου

Κάποια από τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού,κάπου ανάμεσα σε διακοπές και ευχάριστες συναντήσεις, είχαμε κάνει το πιο μακρινό ταξίδι. Ένα ταξίδι που ένιωσα πως κράτησε πολλές εβδομάδες και αν είχα την ευκαιρία θα το έκανα να κρατήσει ακόμα περισσότερες. 

Εκείνη την ημέρα, λίγο πριν σκοτεινίασει, ο ουρανός έμοιαζε να έχει παγώσει και η ζέστη δεν ήταν πια καθόλου ενοχλητική. Φόρεσα το πιο χρωματιστό μου φόρεμα και συναντηθήκαμε λίγο διαφορετικά από ό,τι συνηθίζεται. Περπατήσαμε ελάχιστα και φτάσαμε στον προορισμό μας. Όλα έμοιαζαν να γίνονται απροσδόκητα σωστά, κάτι που με τρόμαζε ακόμα περισσότερο. Ξέραμε πότε ήταν η κατάλληλη στιγμή για εκείνη την ερώτηση που είχαμε σκεφτεί νωρίτερα και για εκείνο το βλέμμα που έδινε στα όσα λέγαμε κάτι εξαιρετικά ιδιαίτερο.
Φαινόταν να έχουμε πλήρη επίγνωση του τι <<έπρεπε>> να απαντήσουμε στις ερωτήσεις που μας γίνονταν και του πότε έπρεπε απλά να μη μιλάμε. Φαινόταν να απολαμβάνουμε τα όσα γίνονταν, τα όσα βλέπαμε και τα όσα ακούγαμε.
Αφού περπατήσαμε για λίγο στα γύρω μέρη, ήμουν σίγουρη πως δεν είχε μείνει πλέον κάτι παραπάνω να δούμε. Είχε έρθει η ώρα να γυρίσουμε σπίτι.
Φτάνοντας εκεί, συνειδητοποίησα πως έλειπα μονάχα 3 ώρες και πως το ταξίδι που κάναμε δεν κράτησε τελικά εβδομάδες. Είχαμε πάει μονάχα 10 χιλιόμετρα μακριά κι όμως, ένιωθα λες και είχα κάνει το μεγαλύτερο ταξίδι του κόσμου.
Κάπου τότε νομίζω κατάλαβα πως μερικές φορές, δεν χρειαζόμαστε τρένα ή αεροπλάνα για να ταξιδέψουμε• αρκούν δυο ζευγάρια πόδια και κάτι να τα ενώνει.

oikonomidou

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s