Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

δεύτερες σκέψεις και κακός χαμός

Της Μελίνας Αμανατίδου

Σκέψεις και αποφάσεις. Όλη μας η ζωή είναι σκέψεις και αποφάσεις. Από το αν θα πιεις γάλα με μαρμελάδα φράουλα ή καφέ με κουλούρι Θεσσαλονίκης, μέχρι το αν θα μείνεις στην Ελλάδα ως σερβιτόρος ή θα φύγεις στο εξωτερικό ως επιστήμονας.

Σκέφτεσαι και αποφασίζεις μία φορά.

Αν σκεφτείς και αποφασίσεις δύο φορές; Όπως,δηλαδή, στις ασκήσεις multiple choice των αγγλικών, όπου διαλέγεις το Α, το ξαναβλέπεις και μετά διαλέγεις το B. Κατά 99,9% -σε εμένα τουλάχιστον έτσι γίνεται- η πρώτη επιλογή είναι η σωστή και η δεύτερη σε οδηγά στο να ξαναπληρώσεις για το πτυχίο.

Τι γίνεται λοιπόν με αυτήν την δεύτερη σκέψη; Μήπως δεν πρέπει να γίνεται γιατί φέρνει την καταστροφή; Ή μήπως υπάρχει και η πιθανότητα του 0,1% να λειτουργήσει θετικά και τελικά να αποφασίσεις το σωστό;

Ίσως είναι καλό να σκεφτόμαστε λίγο ή λίγο λιγότερο από όσο σκεφτήκαμε για την πρώτη απόφαση. Μάλλον,δεν πρέπει να την αφήνουμε ανεξέλεγκτη να τριγυρίζει μέσα στο κεφάλι μας και να μας αλλάζει τις αποφάσεις . Έτσι, η δεύτερη σκέψη δεν θα είναι τόσο καταστροφική και ίσως να μην είναι και τόσο διαφορετική από την πρώτη.

Ελπίζω-βλέπε προηγούμενο άρθρο-το παραπάνω να ισχύει και να μην είναι μία φούσκα, γιατί κατά βάση οι δεύτερες σκέψεις κάνουν τη ζημιά…

amanatidou

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s