Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Died long ago

Έφτασες από το πάθος στην απάθεια. Θα μπορούσες να πεις ότι είναι και αυτό ένα είδος πάθους-καταστροφής. Όπως σου είχα πει και στην αρχή, ψάξε το νόημα κάθε λέξης για να βρεις, να βγεις την άκρη. Να ενεργήσεις ή να συνειδητοποιήσεις την κατάσταση, στην οποία έχεις επέλθει. Α-πάθεια. Δεν υπάρχει πάθος, αυτό το κάψιμο, η λαχτάρα να κάνεις πράγματα, να ονειρευτείς. Ζεις μια καθημερινότητα χωρίς συναισθήματα, χωρίς εντάσεις. Ένα συνεχές μαύρο σύννεφο με μπόρα, κάτι σα να είσαι το τρίγωνο των Βερμούδων και πάνω σου να συγκεντρώνονται όλες οι κακές σου πράξεις, η έλλειψη ελπίδας και τα χρώματα να μη σε ζωγραφίζουν.

Ο προβληματισμός σου είναι ο εξής: τίς πταίει;

Ξεκάθαρα εσύ. Ή και όχι. Δεν είσαι σίγουρος ούτε για τον ίσκιο σου πια. Λες είναι μια κατάσταση, στατικότητα και θα περάσει. Παραμένεις ανυπόμονος. Ψάχνεις ευκαιρίες για να ανέβεις ψυχολογικά, να βρεις ένα κίνητρο να προχωρήσεις. Δεν έχεις περάσει κι εσύ από αυτό το επίπεδο; Είναι απαραίτητο. Όπως και οι αυτοκρατορίες έχουν ακμή και παρακμή, έτσι λειτουργεί και η ανθρώπινη ζωή.

Σου είπα παραπάνω για ελπίδα. Ότι πεθαίνει τελευταία και ότι είναι κινητήριος δύναμη. Θα διαφωνήσω με κάθε υπαρκτό και παράλογο τρόπο. Η ελπίδα, είναι η φύση της και το χρώμα της τέτοιο που σε γεμίζει μ’ αισιοδοξία για να ενεργήσεις. Την έχω συνδέσει περισσότερο με τις φρούδες ελπίδες. Βάζεις τον εαυτό σου σε μια κατάσταση να ζει με ψευδαισθήσεις. Γιατί να ελπίζεις ότι κάτι καλύτερο θα συμβεί και να μην το κάνεις εσύ να συμβεί; Με τις επιλογές και τις δικές σου πράξεις; Είναι σα να αφήνεις στην τύχη τους τα πράγματα κι εσύ τα παρακολουθείς, όπως σε θέατρο.

Η λύση στην απάθεια, τελικά, δεν είναι η ελπίδα, όπως πολλοί θα αποφανθούν αλλά, είναι η επιλογή που θα κάνεις για να παθιαστείς και να πιαστείς από κάτι για να φύγει η μπόρα που τόσο καιρό σε στοιχειώνει.

kouk

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s