Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

πάντα μαζί.

Της Κυριακής Κοπαράνη

Κάθε μέρα είναι μαζί. Σπάνια αποχωρίζεται ο ένας τον άλλο και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο γίνεται για τρεις μέρες το πολύ. 25 χρόνια περίπου. Πως το καταφέρνουν;

Ξυπνάνε κάθε πρωί, ετοιμάζονται και φεύγουν στη δουλειά. Και μετά, αργά το απόγευμα, πρώτα φθάνει ο ένας. Πεινασμένος και κουρασμένος την περιμένει να φάνε μαζί.  Να μιλήσουνε, να πει εκείνος τα αστεία του και εκείνη να γελάει με το περίεργο γέλιο της, με διάρκεια να ηχεί σε όλο το σπίτι. Μετά θα πάνε για ύπνο. Θα σηκωθούν. Θα κάνουν τις δουλειές τους, τα απαραίτητα ψώνια για το σπίτι και σειρά έχει η βόλτα στη γειτονιά. Εκείνη λίγο πριν κοιμηθούν, θα του ετοιμάσει φαγητό για τη δουλειά και θα διαβάσει το βιβλίο της, όπως κάθε βράδυ, στο σαλόνι για να μην τον ενοχλεί το ανοιχτό φως.

Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα σχεδόν. Και σε επετείους ή γενέθλια δεν θα τους δει ποτέ κανείς να ανταλλάζουν ακριβά δώρα ή πολλά φιλιά. Θα τους δει μόνο να φιλιούνται πεταχτά, λες και ντρέπονται, αλλά να κοιτιούνται με ένα βλέμμα γεμάτο αγάπη και κατανόηση. Γιατί έχουν περάσει και δύσκολες μέρες μαζί. Χαίρονται την καθημερινότητα και πολλές φορές βλέπουν ταινία το βράδυ στο σπίτι.

Κι όμως δεν τους λείπει τίποτα. Μόνο καμιά φορά εκείνο το ταξιδάκι που θέλουν να πάνε. Φαίνονται πολύ ευτυχισμένοι παρ’ όλη την κούραση της δουλειάς. Μετά από τόσα χρόνια, τόσες δυσκολίες μα και χαρές. Πάντα μαζί.

koparani

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s