Ψυχε-Δελή-α Speak.Easy

Χωρίς τίτλο

Της Έλενας Δελήπαλτα

Κοιτάω το ρολόι μου, η ώρα 3:40 περίπου. Έχει λίγη ώρα που κατέβηκα από το ταξί. Αλλού γυρνούσε το σώμα, αλλού το μυαλό, αλλού η καρδιά. Ας μη μιλήσω καλύτερα για τη ψυχή.

«Πότε πήγε 3:40;». Δε θυμάμαι τι ώρα ήταν όταν κατέβηκα. Κοιτάω το κενό μπροστά από την είσοδο και συλλογίζομαι. Σκέφτομαι και συλλογίζομαι τρόπους να το γεμίσω.

Ένας πορτοκαλί κώνος, ή μάλλον τρείς. Πιο πάνω ένα μαύρο αμάξι, αδιάφορο. μεταξύ μαύρου και πορτοκαλί, κενό.  Τόσο όσο πρέπει για να το γεμίσεις εσύ.

Γυρίζοντας σπίτι, ήλπιζα να βρω το κενό καλυμμένο. Κάθε φορά που γυρίζω, έχω αυτή την ελπίδα. Όχι να το βρω καλυμμένο από αδιάφορα χρώματα, όχι από αδιάφορους και κενούς ανθρώπους. Ανθρώπους και χρώματα που με γεμίζουν, όπως με γέμιζες εσύ.

Η θέση σου όμως είναι κενή. Δεν αφήνω κανέναν να τη γεμίσει. Τουλάχιστον όχι μόνιμα. Όχι μόνο σήμερα το βράδυ. Κάθε βράδυ. Περιμένει να ρθεις, λίγο, να μου πεις πως ξεσυνήθισες. Ξεσυνήθισες την απουσία μου.

Όπως μεταξύ των 17:19 με 19:17, περίμενα τη δόνηση στο κινητό μου να ακουστεί, έτσι περιμένω και τώρα. Έτσι ελπίζω και τώρα. Τότε περίμενα να άκουσα για τη δύσκολη μέρα σου, να σου πω ένα αστείο, να χαμογελάσω αμήχανα, να χαμογελάσω κρυφά πίσω από το ακουστικό. Να με πάρεις ξανά, γύρω στις 23:13, να μου πεις πως με σκέφτηκες, πως ήθελες να ακούσεις τη φωνή μου, ήθελα να σε ακούσω κι εγώ.

Τώρα, τώρα περιμένω κάτι άλλο. Να έρθεις να γεμίσεις το κενό αυτό. Περιμένω να έρθεις να με βρεις να περιμένω και να μου πεις να μη κάθομαι μόνη στις ερημιές τέτοια ώρα.

«ποια ώρα;!»

πότε πήγε 3:40; Πόση ώρα γυρνάει το μυαλό μου μακριά από το σώμα μου; Πόση ώρα κάθομαι εδώ; Δε θυμάμαι καν τι ώρα κατέβηκα.

Φτάνει τώρα, πάω σπίτι μου. Θα έρθω αύριο να περιμένω πάλι. Ίσως και μεθαύριο. Για παραμεθαύριο δεν είμαι τόσο σίγουρη.

delipalta

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s