Όχι δα Speak.Easy

Άνθρωποι που κρύβονται υπέροχα

Του Χρήστου Δάμη

Ξέρεις, εκείνους που προσφέρουνε χωρίς να απαιτήσεις και όταν χαρίζουν χαμογελάνε. Τα πλάσματα που ανησυχούν με τις δυσκολίες των άλλων και πριν το καταλάβεις είναι δίπλα σου.

Έχουν την ικανότητα να συντρίβουν τους εχθρούς τους με το να συμπεριφέρονται φιλικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως λατρεύουν τη βροχή τη στιγμή που χρησιμοποιούν την ομπρέλα και βρίσκουν σκιά όταν αγαπούν τον ήλιο. Ίσως πλέον για αυτό φοβόμαστε όταν κάποιος δηλώνει πως μας αγαπάει.

Θαυμάζω τους ανθρώπους που κυκλοφορούν με αγνή μάσκα. Είναι ο μόνος τρόπος να τους κοιτάξεις στα μάτια και να τους νιώσεις, την ίδια στιγμή που κρύβεται η ομορφιά και το υπέροχο άρωμα τους. Και είναι εκεί για πάντα, αντιλαμβάνονται τη θλίψη πίσω από το χαμόγελο σου, την αγάπη πίσω από τον κάθε θυμό αλλά και το λόγο που η σιγή σου είναι νεκρική.

Συνήθως οι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να αντιληφθούν την αλήθεια διότι χαλάει το όμορφο παραμύθι τους. Ό, τι δε σε σκοτώνει δε σε κάνει πιο δυνατό ( είναι ο πιο φτωχός μύθος που έχω ακούσει ) αλλά πιο περίεργο. Πίσω από κάθε μάσκα υπάρχει ένα πρόσωπο και πίσω από κάθε πρόσωπο πάντα μια ιστορία. Θα έχεις πάντα την ευκαιρία να κλείσεις τα μάτια σου σε αυτά που δεν θα ήθελες να δεις, αλλά ποτέ τη καρδιά σου σε αυτά που θέλεις να νιώσεις.

Και εκτός από τις όμορφες μάσκες υπάρχουν και οι άσχημοι άνθρωποι, που έχεις την εντύπωση ότι αλλάζουν με τον καιρό ενώ στην πραγματικότητα λύνεται σιγά-σιγά η μάσκα τους. Πιστεύουν πως η αλήθεια μπορεί να κρυφτεί με λίγη διακόσμηση αλλά στη πραγματικότητα η αλήθεια αποκαλύπτεται και το ψέμα ξεθωριάζει.

Μη χάσεις ποτέ τις σπάνιες μάσκες γιατί θα ομορφαίνουν για πάντα τη ζωή σου, να τις προσέχεις και αυτές θα προσέχουν εσένα.

damis

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s