Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Μην παίρνετε καραμέλες από ξένους

Της Φάτα Μοργκάνα

Αυτή δεν είναι μια χριστουγεννιάτικη ιστορία. Δεν είναι ούτε μια συγκινητική ιστορία. Είναι κάτι άλλο.

Σε γιορτινές περιόδους οι άνθρωποι τείνουν να νιώθουν μοναξιά, ιδιαίτερα όταν ζουν μόνοι χωρίς την οικογένειά τους. Υπάρχουν μάλιστα άνθρωποι που δεν έχουν ούτε παιδιά, ούτε γονείς, ούτε σύντροφο. Αυτοί περνούν τις γιορτές και τις καθημερινές χωρίς καμία παρέα. Θέλω να σας διηγηθώ την ιστορία ενός από αυτούς τους ανθρώπους.

Η ιστορία αυτή γράφεται για να μην ξεχαστεί. Η μνήμη μου είναι τόσο κακή που σε ένα χρόνο ίσως να μην θυμάμαι καν κάτι από αυτά που συνέβησαν. Πριν λίγες ημέρες τυχαία μου ήρθε μια ανάμνηση στο μυαλό και αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να σας πω για αυτήν την γνωριμία μου, πριν λησμονηθούν όσα έζησα πριν ένα (ή ίσως και δύο) χρόνια.

Όταν πρωτοάρχισα να αναζητώ δουλειά, είχα βρει μια αγγελία πολύ μεγάλη και αναλυτική. Φυσικά και δεν είμαι σε θέση να αναπαράγω ούτε μια γραμμή από αυτά που έγραφε η ανάρτηση, αλλά θυμάμαι πως κάποιος έψαχνε μια βοηθό σε κάτι. Το κάτι ήταν ασαφές, αλλά περιελάμβανε εκτός των άλλων την αρχειοθέτηση ενός γραφείου, την γνώση χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κάποιων προγραμμάτων υπολογιστή, την συμμετοχή σε φιλοσοφικές συζητήσεις(!) και άλλα διάφορα. Ακουγόταν ιδιαίτερη δουλειά, αλλά όχι απαραίτητα κακή.

Ήθελα πολύ να βρω μια δουλειά κι έτσι έστειλα ένα μέιλ και κανονίστηκε μια συνάντηση για γνωριμία. Ο κανόνας λέει πως δεν πρέπει να πηγαίνουμε σε σπίτια ξένων. Εγώ φυσικά πήγα. Στο σπίτι όπου πήγα έμενε ένας ηλικιωμένος κύριος, ο οποίος είχε πολλά ονόματα και πολλά επίθετα, οπότε δε θυμάμαι να σας πω το όνομά του –ίσως μάλιστα και να μην τον φώναξα ποτέ με αυτό.

Δυστυχώς δε θυμάμαι να σας τα πω όλα με τη σειρά που συνέβησαν. Θυμάμαι πως μου είπε για μια πνευματική ομάδα που είχε φτιάξει με μερικούς φίλους του όπου συζητούσαν για ιδέες της κοσμολογίας και τη δομή της κοινωνίας και άλλα φιλοσοφικά ζητήματα. Θυμάμαι πως ήθελε κάποιον να του ανανεώνει τις σελίδες του στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τα νέα της ομάδας του. Χρειαζόταν κάποια και λίγο σαν νοσοκόμα. Και κάποια που θα τρώει μαζί του πρωινό. Και κάποια που θα πίνουν μαζί τσάι.

Συναντηθήκαμε δύο ή τρεις φορές. Η δουλειά μεταξύ μας δεν ήταν επιτυχής, γιατί κατάλαβα πως κάτι είναι λανθασμένο σε όλη αυτή την υπόθεση. Όμως η ιστορία της ζωής του ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κι έτσι ένα απόγευμα του πήρα συνέντευξη για ένα σεμινάριο της σχολής μου.

Ο άνθρωπος αυτός είχε μια γυναίκα, την οποία είχε γνωρίσει σε μια εκπομπή στην τηλεόραση όπου ήταν καλεσμένος. Με τη γυναίκα του ζούσανε αντισυμβατικά και ήταν ευτυχισμένοι χωρίς να επιθυμούν μεγάλο αυτοκίνητο παρκαρισμένο μπροστά στην αυλή του σπιτιού τους. Μια μέρα η γυναίκα του ταξίδεψε με το αυτοκίνητο σε μια πόλη, κι αυτός την επόμενη μέρα θα πετούσε για να τη συναντήσει. Η γυναίκα του δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της, καθώς σκοτώθηκε σε δυστύχημα καθοδόν. Μετά το θάνατό της αυτός πούλησε το σπίτι τους και αγόρασε ένα πλοίο, κι έτσι οργάνωνε κρουαζιέρες σε έναν μεγάλο ποταμό.

Μου διαφεύγουν φυσικά πάρα πολλές πληροφορίες. Θυμάμαι πως δεν είχε παιδιά και πως ο αδερφός του είχε πεθάνει αλλά δεν πήγε στην κηδεία του. Επίσης μου ζήτησε όταν αυτός πεθάνει να μην πάω ούτε εγώ στη δική του κηδεία.

Έκτοτε δεν τον ξαναείδα. Πλέον έχω μια κανονική δουλειά και οι μόνοι ηλικιωμένοι με τους οποίους συναναστρέφομαι είναι η γιαγιά μου και ο παππούς μου. Και η ιστορία τελειώνει κάπου εδώ.

Μόνο που ξέχασα μια λεπτομέρεια. Μια μέρα που περίμενα στο σαλόνι κι αυτός είχε πάει στην κουζίνα για να φέρει τσάι και μπισκότα, εγώ άρχισα να περιεργάζομαι το χώρο και να κοιτάζω τις βιβλιοθήκες και τις βιτρίνες. Ο κύριος αυτός είχε πολλά βιβλία και ντοσιέ και φακέλους αρχειοθέτησης. Και επίσης μέσα σε μια βιτρίνα είχε ένα ημιδιαφανές ροζ dildo.

Ένα ροζ ημιδιαφανές dildo στεκόταν στο πάνω ράφι της βιτρίνας του. Εκείνη ήταν και η τελευταία φορά που τον επισκέφτηκα.

Καλές προετοιμασίες για τις γιορτές και να προσέχετε τους εαυτούς σας, τα σπίτια ξένων δεν είναι για να τα επισκέπτεστε.

morgana

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s