Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

ή;

Της Θεοδώρας Απότα

Σε κάθε ιστορία που σέβεται τον εαυτό της υπάρχει ένα δίλημμα και κατ’ επέκταση ένας τρόπος να εξαφανιστεί. Αν δεν βρείτε τρόπο, δημιουργήστε έναν.

Η ιστορία

Χ περιβάλλεται από Ψ και Φ και κάποια ακόμα άσχετα γράμματα που χρησιμοποιώ συμβολικά (κατά προτίμηση σύμφωνα. αν σας αρέσουν τόσο τα φωνήεντα πάω πάσο, σκεφτείτε φωνήεν εσείς, αφαιρώ όμως το Α και το Ω γιατί δεν μου κολλάνε)

Το δίλημμα

Να σ’ αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου ή παρόλο που είσαι ο εαυτός σου;

1ο μέρος

Καμιά φορά λέω αστεία πράγματα και το καταλαβαίνω ότι είναι αστεία επειδή γελάνε και προσποιούνται ότι το κάνουν με το ζόρι για να με κοροϊδέψουν. Αλλά όχι, γελάνε πραγματικά το ξέρω! Χαίρονται όταν εμφανίζομαι με καφέ –και όχι ό,τι να ναι, με τον σωστότερο καφέ, χωρίς να τους έχω ρωτήσει καν αν θέλουν κι όταν φτάνω στην ώρα μου.

2ο μέρος

Δυσκολεύομαι να ξυπνήσω και με ψάχνουν στο κινητό. Δεν ξέρω να μαγειρεύω, αλλά φτιάχνουν εκείνοι μακαρόνια και τοστ. Κατεβάζουν ταινίες και τραγούδια και προσπαθούν να μου δείξουν πώς –ποτέ δεν έκατσα να μάθω. Δεν προλαβαίνω να κάνω όσα είχα πει πως θα κάνω και εκνευρίζονται –για λίγο ευτυχώς! Φωνάζω αρκετά όταν θυμώνω και εξακολουθούν να μου μιλάνε ήρεμα.  Όταν έχω πιει πολύ και ξαπλώνω, έρχονται να δουν αν κοιμάμαι στο πλάι.

Το συμπέρασμα

Αν το Χ είμαι εγώ και το Ψ, το Φ και τα άλλα σύμφωνα (ή φωνήεντα έστω) είναι εκείνοι, τότε αποφασίζω να μη βρω τρόπο να εξαφανίσω το δίλημμα. Ούτε πρόκειται να δημιουργήσω έναν. Γιατί μου αποδεικνύουν πως το πιο όμορφο πράγμα είναι να σ’ αγαπούν επειδή είσαι ο εαυτός σου ΚΑΙ παρόλο που είσαι ο εαυτός σου.

Να μη ξεχνάτε πως η λίστα που έχει γραμμένα τα ελαττώματα σας μπορεί να γίνει παρελθόν αν πέσει πάνω στο χαρτί ρετσίνα-κόκα κόλα.

Και κλείνω με κάτι κλισέ: “Be yourself; everyone else is already taken.” ―Oscar Wilde

apota

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s