Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Τα μάτια είναι τυφλά.

Του Χρήστου Δάμη

Τα μάτια είναι τυφλά, πρέπει να γυρεύεις με τη καρδιά σου.

Η επιστήμη υποστηρίζει πως η όραση είναι εφικτή μόνο όταν υπάρχει φως ενώ η φιλοσοφία θεωρεί πως η όψη είναι ο καθρέφτης της ψυχής και τα μάτια δείχνουν τις προθέσεις της. Και όταν οι προθέσεις δύο ανθρώπων ταυτίζονται τότε τα ραβδία και τα κωνία λειτουργούν διαφορετικά. Υπάρχουν και τα μάτια εκείνα που δάκρυσαν επειδή δεν συνάντησαν το δικό τους φως. Και σε αυτή τη περίπτωση, όταν κρύβονται αισθήματα ξεχνάμε πως τα μάτια μας μιλάνε.
Χρώματος πράσινα, γαλάζια… καλύτερα καστανά. Τα δάκρυα  ξεπλένουν τα μάτια και μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε τη ζωή πιο καθαρά.

Όμως όταν γυρεύεις με την καρδιά σου, η όραση δεν μπορεί να θολώσει.

Τα πάντα είναι θέμα στιγμής για τα μάτια. Ένα απλό βλέμμα , και πηγαίνεις στο φεγγάρι με ανώμαλη προσγείωση. Κι’ όμως για τις κουρασμένες ψυχές όταν δεν έχουν τίποτα, δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Μάτια που δε βλέπονται ίσως λησμονιούνται. Μάτια που κοιτάνε όμως ποτέ δε ξεχνάνε. Επικοινωνούν με τον δικό τους τρόπο ασχέτως αποστάσεις και συγκυρίες. Είναι μαζί , και όταν όλα είναι σιωπηλά αυτά κάνουν τον πιο δυνατό θόρυβο. Άλλωστε το σύμπαν δεν θα είχε την ίδια λάμψη εάν δεν ήταν σκοτεινό.

Το παραμύθι λέει πως η ιστορία των ματιών συνδέεται με μεταφυσικά φαινόμενα, πως τα μάτια δε νεκρώνουν, απλά μετεμψυχώνονται. Όλα αυτά μόνο όταν έρθει το τέλος της ζωής. Όσο η ζωή κυλάει τα μάτια έχουν αισθήματα πιο δυνατά από ό,τι φαντάζεσαι. Συνεργάζονται με την καρδιά για να βρουν το δικό τους φως. Και όταν το βρουν, δεν το ξεχνάνε ποτέ.

damis

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s