Χρυσαφένιες ιστορίες Speak.Easy

Σχέσεις, γάμοι και ηλεκτρονικό stripping

Της Φάτα Μοργκάνα

Αν κάποιος έρθει και μου πει πως στην Ελλάδα δεν γίνονται εύκολα αποδεκτά πράγματα αντίθετα στη νόρμα δε θα πω: «έχεις άδικο», θα κουνήσω συγκαταβατικά το κεφάλι. Αυτή είναι η δική μου διαπίστωση και πιθανόν και πολλών από εσάς. Θα μπορούσα αυτή τη στιγμή να αναφέρομαι στη νομιμοποίηση μαλακών ναρκωτικών ή στις μονογονεϊκές οικογένειες, ή ακόμη και στις γκοθ νηπιαγωγούς (αν θεωρήσουμε πως υπάρχει κάτι τέτοιο, δεν είμαι απολύτως σίγουρη). Σήμερα όμως θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια άλλη κατηγορία των αντισυμβατικών πραγμάτων.

Ήταν μια συνηθισμένη μέρα στη δουλειά και είχε έρθει μια καινούρια συνάδελφος, στην οποία έδειχνα το τι πρέπει να κάνει και πως λειτουργούν τα μηχανήματα. Έδειχνε πολύ νεαρή και συμπαθητική. Κατά τη διάρκεια της βάρδιας μιλούσαμε και γνωριζόμασταν σιγά σιγά, εγώ της είπα για τις σπουδές μου κι αυτή μου είπε για το παιδάκι που είχε γεννήσει έξι μήνες πριν. Σοκαρίστηκα, διότι ήταν υπερβολικά λεπτή και σε απόλυτη φόρμα. Μιλήσαμε για το γιο της και τα σκυλιά της και στη συνέχεια αφού είδα φωτογραφίες με τα κατοικίδια μου έδειξε και μια φωτογραφία της με εσώρουχα. «Είσαι μοντέλο;» τη ρώτησα. Όχι, μου λέει, κάνω στριπτίζ στο διαδίκτυο. Εγώ μένω άλαλη. Και για πες, της λέω. Να, κάνω στριπτίζ και πληρώνομαι με το λεπτό, κάτι σαν 090. Και ο φίλος μου το ξέρει και με στηρίζει απόλυτα. Και φοράω και στολές και τους λέω αυτά που θέλουν να ακούσουν, ναι, αυτή είναι η δουλειά μου. Πριν από τρια χρόνια θα την κοιτούσα στραβά και δε θα ήξερα τι να απαντήσω. Πάλι δεν ήξερα τι να απαντήσω, όμως δε την κοίταξα στραβά, είναι η επιλογή της.

Και αυτή η ιστορία με προετοίμασε για την επόμενη που θα άκουγα μια εβδομάδα μετά από μια άλλη καινούρια συνάδελφο. Αυτή η κοπέλα έχει ασιατική εμφάνιση και είναι επίσης μικρόσωμη και αδύνατη και τέλος πάντων έχει αυτό το όμορφο αθώο προσωπάκι που έχουν πολλές Ασιάτισσες. Αυτή η κοπέλα μια ολόκληρη νύχτα μου διηγήθηκε για το γάμο της με τον πρώτο της έρωτα που γνώρισε στα δεκαπέντε της. Παντρεμένη με τον πρώτο της φίλο και έχοντας φτάσει στα τριάντα, ζώντας μια σεξουαλική καταπίεση συνευρίσκεται κατά καιρούς με τρίτα πρόσωπα προσπαθώντας να δει τι λείπει από τη ζωή της, νιώθοντας πως χάνει πολλά από τον εκεί έξω κόσμο. Ο σύντροφος της γνωρίζει επί αυτού και κρατάει μια passive-aggressive στάση χωρίς να βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος. Καθώς κατάγεται από μια βαθιά χριστιανική οικογένεια τα πράγματα περιπλέκονται.

Δυο τελείως διαφορετικές ιστορίες με δυο ακριβώς ίδια μηνύματα: όποιες κι αν είναι οι επιλογές σου στη σεξουαλική σου ζωή, κάποιοι κάπου θα σε κρίνουν γι αυτό. Θα σε κρίνουν για το στριπτίζ που κάνεις στο ίντερνετ, για το γάμο που έκανες στα είκοσί σου, για τις εξωσυζυγικές σου σχέσεις, για τις σχέσεις που δεν είχες μέχρι τα τριανταπέντε, για το ό,τι παντρέυτηκες τον πρώτο σου έρωτα ή για το ό,τι δεν παντρεύτηκες ποτέ. Ας μην αναφέρω καν τον ομόφυλο σύντροφό σου.

Bottom line είναι το εξής: κάνε αυτό που για τη δική σου ηθική είναι σωστό και πρέπον, διότι στο τέλος τέλος μόνο με τον εαυτό σου θα χρειαστεί πραγματικά να αναμετρηθείς.

Να είστε καλά και να στηρίζετε τις επιλογές σας. Σας βάζω το αγαπημένο μου τραγούδι για στριπτίζ. Ή για χορό. Δε ξέρω αν θα ταίριαζε για στριπτίζ, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.

morgana

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s