Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Ιστορία μιας χώρας.

Της Ντίας Κουκ.

  1. H αρχή

Μια φορά και έναν καιρό, στη Μαλαματίνα, τα πράγματα κυλούσαν ειρηνικά για τους πολίτες της χώρας. Όλοι εργάζονταν για να βγάλουν τα προς το ζην και τα παιδιά πήγαιναν καθημερινά σχολείο, για να μάθουν όσα πιο πολλά μπορούν. Οι γειτονιές ήταν πολύχρωμες με δέντρα δεξιά και αριστερά από μεγάλους δρόμους, καλυμμένους με κοκκινωπά φύλλα.

Η οικονομία της χώρας κινούνταν σε καλά, για την εποχή, επίπεδα, δεδομένου ότι άλλες χώρες βρίσκονταν σε κρίση και τριτοκοσμικές χώρες δεν είχαν ούτε τα βασικά. Είχε το πλεονέκτημα της τύπωσης του νομίσματος της, θετικό σε καιρούς χαλεπούς. Μέσα στη χώρα αυτή, ζούσαν όλων των ειδών οι φυλές, υπήρχαν, ανά καιρούς, επιπλοκές, αλλά τελικώς επικρατούσε ηρεμία και όλοι συμφωνούσαν πως έπρεπε να πορεύονται σε κοινή γραμμή για να τα καταφέρουν. Άλλωστε σε αυτό οφείλει και η χώρα το όνομά της -μάλαμα- ήταν εργατικοί και καινοτόμοι, από την αρχή της ίδρυσης της χώρας τους.

Η κυβέρνηση της Μαλαματίνας είχε πρόσφατα αλλάξει χέρια. Ο ηγέτης αυτός, όμως, δεν ήταν σαν τον προηγούμενο. Ήταν αυταρχικός και νταής, δε δεχόταν εύκολα τις συμβουλές των άλλων. Κατέκρινε τους πολιτικούς του αντιπάλους και ήταν ρατσιστής προς φύλα και γυναίκες.

Κάποια μέρα, ο ουρανός σκοτείνιασε και άρχισε να βρέχει η μπόρα πλημμύρισε τους δρόμους. Τα υπόγεια των σπιτιών γέμισαν με νερό και περιουσίες καταστράφηκαν. Απελπισία και αγωνία επικρατούσε και όλοι ήταν πανικόβλητοι. Η κυβέρνηση ήταν νέα για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα τέτοιου βεληνεκούς. Ο κακός κυβερνήτης δεν έκανε κάτι. Κατηγορούσε συνεχώς την προηγούμενη παράταξη για ελλειπή σχεδιασμό και κοντόφθαλμη διακυβέρνηση. Δεν φρόντισαν για τις κατάλληλες υποδομές και αυτό ήταν αναστρέψιμο, δήλωσε κατηγορηματικά στη “Ρετσίνα”, μεγάλο κανάλι της χώρας.

Τι θα κάνει ο νέος ηγέτης για να σώσει τη χώρα και τους πολίτες της;

Συνεχίζεται…  

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s