Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Όλα τα ωραία κάποτε αρχίζουν

Της Μελίνας Αμανατίδου

Συνήθως λέγεται ότι, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Έτσι θα έπρεπε να ήταν ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου, αλλά δεν είναι. Το διάβασα κάπου και φαίνεται πιο ωραίο-σε εμένα τουλάχιστον, που θα προσπαθήσω να το πιστέψω.

Γιατί, άλλωστε, πρέπει να τελειώνουν; Αν είναι ωραία, θα παραμένουν ωραία για πάντα, έτσι όπως ξεκίνησαν ή όπως προέκυψαν. Τα ωραία τα ζεις, τα θυμάσαι, τα ξανασκέφτεσαι ως ανάμνηση, ως γεύση, ως μυρωδιά, ως συναίσθημα. Για ‘σένα θα είναι πάντα ωραία μέσα σου και θα συνεχίζουν όσο εσύ τα αγαπάς και τα θυμάσαι.

Τα ωραία τελειώνουν μόνο όταν τα ξεχνάς.

Τα ξεχνάς και τελειώνουν, γιατί μάλλον δεν ήταν τόσο ωραία. Δεν ήταν τόσο σημαντικά. Σε κούρασαν, σε άλλαξαν, σε μπέρδεψαν. Πιο πολύ από όλα όμως -το χειρότερο- σε μάγεψαν. Νόμιζες ότι ήταν ωραία, πίστεψες σε κάτι καλύτερο, νόμιζες ότι βρήκες κάτι διαφορετικό, κάτι όμορφο και κάτι ενδιαφέρον. Αλλά δεν ήταν. Δεν ήταν ωραία. Φαίνονταν ωραία.

Όλα τα ωραία που φαίνονται και δεν είναι, κάποτε τελειώνουν.

Όλα τα ωραία, λοιπόν, κάποτε αρχίζουν. Αρχίζουν όταν θα ξεχάσεις αυτά που φαίνονταν ωραία. Όταν απομακρυνθείς από αυτά τα «δήθεν» ωραία, όταν αποφασίσεις ότι εσύ τα διαλέγεις και τα προκαλείς, τότε θα έρθουν και θα αρχίσουν.

Αρχίζουν με ένα γεια; Αρχίζουν με ένα καληνύχτα; Αρχίζουν με ένα τηλεφώνημα; Αρχίζουν με μία δουλειά; Αρχίζουν με ένα «χαρτί»; Αρχίζουν με μία επιβράβευση; Αρχίζουν με ένα όνειρο;

Αρχίζουν, πάντως. Κι αν είναι ξεκάθαρα, θα είναι και ευχάριστα. Κι αν είναι αληθινά, θα είναι και ωραία. Κι αν είναι ωραία, θα είναι για πάντα.

amanatidou

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s