Κυριακή, γιορτή και σχόλη Speak.Easy

Λίστες και άνθρωποι

Της Κυριακής Κοπαράνη

Οι άνθρωποι ως γνωστόν έχουμε πολλές συνήθειες. Καλές και κακές. Μία από αυτές είναι να βάζουμε τους γύρω μας σε κατηγορίες και ανάλογα να τους συμπεριφερόμαστε.

Φτιάχνουμε λίστες και ομάδες για να βάλουμε τη ζωή μας σε τάξη. Αυτό θέλουμε να νομίζουμε τουλάχιστον. Τις φτιάχνουμε μόνοι μας, επηρεασμένοι όμως από το τι είναι πρέπων και φυσικά τα βιώματά μας. Παρ’ όλα αυτά είναι όλες τους πανομοιότυπες.

Πρώτη θέση έχουν πάντα αυτοί που αγαπάς πολύ. Και το ίδιο και αυτοί. Ό,τι κι αν συμβεί τα δεδομένα αυτά δεν αλλάζουν και πάντα ο ένας συγχωρεί τον άλλο. Κακίες δεν χωρούν μεταξύ σας. Όλα είναι τόσο απλά με αυτούς.

Στη συνέχεια έρχεται η γνωστή «μαύρη» λίστα. Τα άτομα που δεν θες να έχεις και πολλά πάρε δώσε μαζί τους και ακόμα και ένας απλός χαιρετισμός σου είναι δυσάρεστος. Όσο κακό κι αν ακούγεται, συμβαίνει. Για να σε δικαιολογήσεις έχεις πολλά και ισχυρά επιχειρήματα. Σου έχουν κάνει σίγουρα πολύ κακό. Για αυτό και αυτά τα άτομα αξίζουν μία θέση εδώ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και όλους αυτούς που απλά περνούν απαρατήρητοι από την ζωή μας. Δεν μας απασχολεί το τι κάνουν, παρά μόνο αν αναφερθούν σε κάποια άσχετη συζήτηση. Πολύ απλά, ο ένας δεν ανακατεύεται στα προσωπικά του άλλου.

Και για το τέλος άφησα νομίζω την πιο περίπλοκη και «επικίνδυνη» κατηγορία. Φυσικά εννοώ όσους έχουν την τάση να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται από το πουθενά. Το πιο ωραίο τους χαρακτηριστικό είναι το ότι σε αφήνουν πάντα σκεπτικό και να αναρωτιέσαι. Η κατάσταση συνήθως μένει περίπλοκη. Αν αλλάξει κάτι και έχεις καταφέρει να τους εντάξεις σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες, σου δίνω πολλά συγχαρητήρια και θα ήθελα πολύ να μάθω πως το κατάφερες. Γιατί μιλάμε για μεγάλο επίτευγμα!

Θέλω να ελπίζω ότι τόση ώρα όλο και κάνα δυο ή τρία άτομα θα έχεις βρει και εσύ για κάθε μια ομάδα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση είμαι μάλλον εγώ η παράξενη.

koparani

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s