Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

S.T.Op #5 Για το online dating

Συντονίζει η Φάτα Μοργκάνα

Γνωρίζουμε πολλά για αυτές, μας έχουν μιλήσει σχετικά διάφοροι φίλοι, ίσως ακόμη και να τις έχουμε δοκιμάσει οι ίδιοι μας· οι ηλεκτρονικές γνωριμίες μέσω σελίδων και applications είναι πλέον old news. Τη δική μου άποψη επί του θέματος τη διαβάσατε εδώ

Σήμερα οι συντάκτες μας παίρνουν θέση επί του θέματος.

·του Αχιλλέα Μζ.·

Ξεκινώ από την ομολογία, ότι πολλές φορές φαντάστηκα εμένα στο μέλλον να διηγούμαι στα εγγόνια μου την γνωριμία μου με την γιαγιά τους. «Τότε την έκανα add, και εκείνη με δέχτηκε». Δεν ξέρω πόσο όμορφο ή λογικό μπορεί να ακούγεται, ξέρω όμως πως ίσως έτσι να είναι. Δεν ξέρω αν θα τολμήσω να το διηγηθώ, ξέρω όμως πως ίσως θα γίνει. Και πλέον δεν μιλάμε για τα απλά αθώα instagram και facebook. Το πράγμα προχώρησε. Προχωράει καιρό τώρα είναι η αλήθεια, απλά αν πριν το έκανε υπογείως, τώρα το κάνει εμφανώς και απροκάλυπτα. Χιλιάδες χρήστες κατεβάζουν καθημερινά apps που προσφέρονται στις διαδικτυακές πλατφόρμες αποκλειστικά και μόνο για να τους βρουν ένα ιδανικό ραντεβού. Και επειδή (εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι) δεν είμαι μάλλον και ειδικός για να το αναλύσω, έκανα μία μικρή αναζήτηση για να βρω τα σημαντικά για το φαινόμενο του online dating. Δεν βρήκα πολλά, καθώς ανήκει ακόμη σε εκείνη την κατηγορία θεμάτων που ακούμε τόσα αλλά δεν ξέρουμε και τόσα. Σκέφτηκα να προχωρήσω την έρευνα μου δημιουργώντας πειραματικά έναν λογαριασμό σε ένα τέτοιο app, όμως τελικά δεν το έκανα γιατί φοβήθηκα. Γιατί φοβήθηκα; Εντάξει, νομίζω πως σε καταλογογράφηση των κινδύνων που επιφυλάσσει το όλο θέμα, δεν είναι και ανάγκη να προβώ. Κάθε έλλογο ον, μπορεί να καταλάβει. Αν στις τελευταίες από τις λίγες λέξεις μου πρέπει να καταλήγω με μία κρίση αξιολόγησης για αυτού του είδους το dating και τα apps, είναι η ώρα να πω πως δεν ξέρω αν είμαι ακριβώς υπέρ ή ακριβώς κατά. Ξέρω όμως σίγουρα πως οι άνθρωποι έχουν ανάγκη για επικοινωνία, για νέες γνωριμίες, για συζήτηση και ενδιαφέρον. Α και για έρωτα. Και όσο τέτοιες εφαρμογές μπορούν να εκπληρώνουν αυτές τους τις ανάγκες έστω σε ένα μέρος τους, δεν είμαι αυτός που θα τις κατηγορήσει.

·του Χρήστου Δάμη·

Πάντα θα υπάρχει η απλή λύση του διαδικτύου όσον αφορά τις γνωριμίες, υποβαθμίζοντας -κατά τη δική μου άποψη- το ειλικρινές αίσθημα του αληθινού φλερτ. Ο εύκολος τρόπος να προσεγγίσεις άτομα που φαίνονται ενδιαφέροντα ξεχνώντας πως χάνεις την ουσία του θάρρους και στην ουσία συμβιβάζεσαι με κάτι πιο άμεσο (για πολλούς). Μια καλοτραβηγμένη φωτογραφία παραπλανεί. Ένα στοχευμένο τραγούδι αφήνει να εννοηθεί πως «είμαι ελεύθερος/η». Η γνώμη μου είναι πως ένα από τα βασικά μειονεκτήματα του ηλεκτρονικού chatting έχει να κάνει με λανθασμένες εντυπώσεις και όπως όλοι γνωρίζουμε, η πρώτη εντύπωση μετράει· πολύ. Και όχι μόνο στον τομέα του έρωτα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα απλό διαδικτυακό φλερτ κατέληξε δραματικά. Σε γεγονότα που δεν θέλω να αναφερθώ γιατί λίγο πολύ τα γνωρίζουμε. Πιστεύω πως πρέπει να γίνει σαφές πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργήθηκαν με σκοπό να διευκολυνθεί η επικοινωνία και όχι για να δημιουργηθούν ατέρμονες σχέσεις με happy end. Οπότε την επόμενη φορά που θα επικοινωνήσεις μέσω κινητού σε site γνωριμιών, έχε στο νου σου μια απλή αρετή, την επιφυλακτικότητα.

·της Κυριακής Κοπαράνη·

Είναι γεγονός ότι τα social media έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις ζωές των περισσότερων από εμάς, για να μην πω όλων και ακουστώ υπερβολική. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν όχι μόνο στην εύκολη και γρήγορη επικοινωνία σου αλλά και σε άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα στο να βρεις το άλλο σου μισό.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ζευγαριών που γνωρίστηκαν μέσω Facebook ή Instagram, και στο εξωτερικό περισσότερο μέσω Tinder. Aυτοί για μένα στάθηκαν απλά πολύ τυχεροί.

Μεγάλος είναι ο αριθμός ανθρώπων, που όχι μόνο απογοητεύεται από τo online dating αλλά έχει θέσει ακόμη και την ζωή του σε κίνδυνο.

Σίγουρα μπορεί κάτι πολύ όμορφο να ξεκινήσει μέσα από μια γνωριμία στο Internet με την προϋπόθεση μόνο να τηρούνται και κάποιοι βασικοί κανόνες ασφαλείας. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτό το «εργαλείο» που έχει αλλάξει ριζικά τις ζωές μας, αλλά πάντα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε προς όφελός μας και με μέτρο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s