Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Άτροπος

Της Ντίας Κουκ.

Τι είναι μοίρα;

Είναι η σειρά τυχαίων γεγονότων που διέπουν και συντελούν τελικώς τη ζωή; Είναι μία προδιαγεγραμμένη ξεχωριστή πορεία που ό, τι και αν κάνεις, δεν αλλάζει και το τέλος είναι προκαθορισμένο; Σίγουρα υπάρχουν και άλλες ερμηνείες.

Μήπως η τύχη δεν είναι μικρή, αλλά Τύχη που έχει καταγράψει για εσένα όλες τις επιλογές και τα μονοπάτια που θα ακολουθήσεις; Αλλού θα ακούσεις τη μοίρα σαν αναπόφευκτο, όπως λέμε πεπρωμένον φυγείν αδύνατον. Δε ξεφεύγεις από τη μοίρα σου.

Φταίνε οι επιλογές σου που δεν κατάφερες κάτι ή ήταν μοιραία γραμμένο; Είναι μερικοί που θεωρούν πως η μοίρα σου είναι το αποτέλεσμα των πράξεων σου, όπως αναφερόμαστε σε κάτι μοιραίο, ήταν να γίνει. Όπως ο Φιτζέραλντ ρομαντικά διατύπωσε να καίγαμε, Έρωτα, ότι γραμμένο έχει η μοίρα για να το γράψουμε ξανά, όπως οι καρδιές ποθούν. Το νόημα αυτό είναι, το ‘χα διαβάσει κάποτε και έμεινε κάπου στην άκρη του μυαλού. Καταχωνιασμένο μαζί με τους άλλους προβληματισμούς, που σαν δάκρυα στα μάτια, έρχονται τα βράδια και φεύγουν τα πρωινά.

Οι άνθρωποι και τα γεγονότα έρχονται και πραγματοποιούνται για κάποιον λόγο, ο οποίος γίνεται κατανοητός διαφορετικά από τον καθένα. Εσύ νόμιζες πως γνώρισες τυχαία κάποιον, όμως, ίσως τελικά η μοίρα σου να έχει άλλη άποψη. Τότε που δόθηκε το τέλος, το πεπρωμένο σού ξαναφέρνει άτομα στη ζωή σου, γιατί η λειτουργία τους δεν τελείωσε ακόμα, έχετε κι’ άλλα να μοιραστείτε.

Ό, τι από αυτά και να θέλεις να πιστέψεις, ένα είναι δεδομένο της ζωής, πρέπει να τη ζεις, ό,τι και αν η μοίρα σού έχει γραμμένο , να τη διασχίσεις μέχρι το τέλος της ζωής, ακόμα και αν όλη σου η τύχη σε εγκαταλείπει.

[απο σκισμένη σελίδα, τότε που ο χρόνος ήταν λίγος και μόνο ο εαυτός σου ήταν η υπενθύμιση για να παραμείνεις δυνατή]

kouk

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s