Μετάβαση στο περιεχόμενο

Είσαι αρκετά καλός για τον εαυτό σου;

Κάποτε, κάποιος, μου είπε πως κανείς δεν είναι τέλειος.

Σκέφτομαι όμως, πως ζούμε στην εποχή της «τελειότητας». Όλοι προσπαθούν, με διάφορα μέσα να δημιουργήσουν μία τέλεια εικόνα του εαυτού τους. Είτε με μακιγιάζ, προσπαθώντας να τελειοποιήσουν τα χαρακτηριστικά τους, είτε με «επεξεργασμένες» σε διάφορα προγράμματα, φωτογραφίες στα σόσιαλ μίντια, είτε παινεύοντας  τον εαυτό τους με παραφουσκωμένα ψέματα για τη ζωή και τη καθημερινότητά τους.

Παλεύεις να μείνεις αυθεντικός, με μία εικόνα αληθινή, με μία εικόνα ντόμπρα και genuine προς τα έξω. Όταν όμως περιβάλλεσαι από φτιαχτά τέλειους ανθρώπους, πόσο θα αντέξεις την αυθεντικότητα;

Το τέλειο αυτό περιβάλλον, δημιουργεί ανασφάλεια  στον αληθινό και στο «λιγότερο τέλειο». Σκέφτομαι όμως, υπάρχει λιγότερο τέλειο; Ή μάλλον, θα είσαι ποτέ τέλειος για τον κοινωνικό σου περίγυρο;

Σκεπτόμενη όλα αυτά, κατέληξα στο εξής :

Ποτέ δε θα είσαι τέλειος για κανέναν. Όλοι θα έχουν κάτι να σχολιάσουν, κάτι να πουν. Γιατί αυτό  που παλεύεις είναι να δείξεις τέλειος. Όσο και να τελειοποιήσεις το έξω δε θα είναι ποτέ αρκετό. Γιατι απλά, δε θα είσαι εσύ για εσένα τέλειος.

Προσπαθείς να φτιάξεις την εικόνα σου, ενώ ουσιαστικά αυτό που πρέπει να φτιάξεις είναι το «μέσα». Και να τα βρεις με το μέσα σου. Τότε θα είναι τέλειο το έξω σου.  Αφέσου ελεύθερος, ζήσε αληθινά, νιώσε αληθινά. Κλάψε, βρίσε, σπάσ’ τα όλα, αποκάλυψε και ζήσε στα άκρα κάθε σου πάθος, κυνήγα τα απωθημένα σου και αγάπα κάθε σου ελάττωμα. Μη κρύβεσαι πίσω από ρούχα και φωτογραφίες. Άφησε όλα σου τα ελαττώματα να βγούν έξω, και αγάπησε τε.

Αγάπα τον εαυτό σου.

Γιατί αγαπώντας όλα σου τις ατέλειες, γίνεσαι αυτόματα τέλειος. Τέλειος πρώτα για εσένα, και ύστερα για όλους τους υπόλοιπους.

Γιατί το τέλειο, είναι μία έννοια υποκειμενική. Κανείς δε θα σου πει αν είσαι «τέλειος» ή όχι. Κανείς εκτός από εσένα.

Γιατί πρώτα πρέπει να είσαι τέλειος για εσένα (τέλειος με ελαττώματα), και μετά για όλους τους άλλους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s