Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Ιστορία μίας χώρας

Της Ντίας Κουκ.

  1. Η μέση

 

Ο νεοεκλεγών ηγέτης έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, οι βοηθοί του ένας-ένας παραιτούνται, γιατί δεν βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ. Στις σκιές της ανέλπιστης πολιτικής σκηνής, παρακολουθεί η προηγούμενη κυβέρνηση και πολιτικοί άλλων χωρών. Στο μεταξύ, οι πολίτες προσπαθούν μόνοι τους να σώσουν ό, τι έχει απομείνει από τις περιουσίες τους. Η πυροσβεστική δέχεται κλήσεις για απεγκλωβισμό. Παιδιά σκαρφαλωμένα σε σκεπές και δέντρα παρακολουθούν ανήμπορα να βοηθήσουν. Η Ρετσίνα μεταδίδει συνεχώς τις νέες εξελίξεις, τον αριθμό των θυμάτων και αγνοουμένων.

Τη στιγμή που όλα έμοιαζαν ανέλπιστα, ένας φυσικός επιστήμονας έριξε στο τραπέζι τη λύση του τείχους. Υπάρχει στα σύνορα της Μαλαματίνας με την Τεκίλα, όπου από χρόνια και άλλες κυβερνήσεις έχει χτιστεί. Ο φυσικός πρότεινε να δημιουργήσουν μία τάφρο, ώστε τα νερά της πλημμύρας να οδηγηθούν εκεί και με τη βοήθεια της κλίσης του εδάφους να πέσουν στις εκβολές του ωκεανού. Ο ηγέτης και το επιτελείο του βρήκαν την ιδέα ευφυέστατη, γι’ αυτό είναι έτοιμοι γρήγορα και δραστικά με σκοπό η κρίση να τελειώσει. Όλοι όσοι έχουν πληγεί, βοηθούν για την αποπεράτωση, ακόμα και οι κάτοικοι της Τεκίλα. Ο ηγέτης μοιάζει πλέον ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και έτσι αποφασίζει να μην κατεδαφίσει το τείχος, που τόσο χρησίμευσε. Η πολιτική του ενέργεια αυτή ενόχλησε, όμως, τον πρόεδρο και τους πολίτες της γειτονικής χώρας, όσο και αυτοί της Μαλαματίνας.

Ο ηγέτης έχει ξεχάσει, σύντομα, τη βοήθεια της Τεκίλα και ρίχνει δριμείς κατηγορίες σε βάρος τους. Σε εκπομπή της Ρετσίνας δήλωσε ό, τι δεν εργάζονται τίμια, διακινούν ναρκωτικά και διαπράττουν εγκλήματα, καθώς και ότι παραβιάζουν τα σύνορα μεταξύ τους. Θεωρεί πως το τείχος πρέπει να παραμείνει υψωμένο για να προστατεύει από τη διαφθορά και την εισβολή ξένων. Άλλωστε ήταν ρατσιστής και πράττει τοιουτοτρόπως. Είναι απόλυτος και πεπεισμένος πως το τείχος θα κρατήσει μακριά τους παρείσακτους και η χώρα του θα απαρτίζεται τώρα, καθαρά από κατοίκους «μαλάματα». Στα κρυφά, οι ψίθυροι αρχίζουν. Μερικοί διαφωνούν, αλλά δεν τολμούν να μιλήσουν. Θα σωπάσουν ή…

Συνεχίζεται…

kouk

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s