Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Ιστορία μίας χώρας

3. το τέλος

Της Ντίας Κουκ.

 

Οι πολίτες άρχισαν να αμφισβητούν την αποδοτικότητα του νέου ηγέτη.

Η χώρα, από χρόνια δεχόταν πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί είναι χώρος δημιουργίας νέων ευκαιριών. Πώς ένας νέος και πόσο μάλιστα επιχειρηματίας, όπως αυτός κλείνει τα σύνορα; Το είδαν ως μία ρατσιστική απειλή απέναντι σ’ ότι πρεσβεύει η χώρα, η οποία από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της τάχθηκε υπέρ της ατομικής ελευθερίας.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έβλεπαν τη δυσαρέσκεια των πολιτών με επιστολές που κατέφθαναν στα γραφεία τους. Λογικοί ισχυρισμοί για την ανικανότητα και τον καιροσκοπισμό του ηγέτη και των ακολούθων. Όσο και αν προσπάθησαν μερικοί της κυβέρνησης να φέρουν αντίρρηση στην πολιτική του γραμμή, εκείνος εγωιστικά και με το παραπέτασμα της εξουσίας, δικαιολογούσε τις πράξεις του πως εξυπηρετούσαν το κοινό καλό. Σκεφτόταν μόνο επιχειρηματικά και θεώρησε πως το κλείσιμο των συνόρων θα μείωνε τα ποσοστά εγκληματικότητας και ανεργίας.

Η πλειονότητα των πολιτών, όμως, δε συμφωνούσε με αυτή την “επιχειρηματική” του ιδέα. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν γνωστοποιήθηκαν σχέσεις του ηγέτη με την Ursus, ενάντια προσκείμενη χώρα προς τη Μαλαματίνα για χρόνια. Υπονοείται σε ψιλά γράμματα πως οι ηγέτες των δύο χωρών συνεργάστηκαν για να αλλάξουν το αποτέλεσμα των εκλογών και να “ρίξουν” την υποψήφια του αντίπαλου κόμματος.

Όταν, λοιπόν, επιβεβαιώθηκε το γεγονός αυτό, μέσω ερευνών, η αντιπολίτευση είχε πλέον κάθε έρεισμα να ζητήσει το επικείμενο και αναμενόμενο δημοψήφισμα. Ο ηγέτης και οι βουλευτές του δεν είχαν άλλη επιλογή και η θέση τους ήταν λεπτή. Τα θεμέλια της καρέκλας έτριζαν. Η ερώτηση προς τους πολίτες ήταν σαφής: “Θεωρείτε τη νέα κυβέρνηση ικανή να αντιπροσωπεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα σας;”. Πλήθος εκλογέων κατέφθασαν στις κάλπες και μετά την καταμέτρηση η πλειονότητα των απαντήσεων ήταν, σαφώς αρνητική.

Μην μπορώντας να κάνει αλλιώς, μετά από ολιγοήμερες διαδικασίες, παρέδωσε την εξουσία στην αντιπολίτευση, η οποία άκουγε τη γνώμη των πολιτών και είχε ως τους ίδιους, καθώς και το πώς θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τα δικαιώματα τους.

[ Ζήσαν αυτοί καλά και ο ηγέτης χειρότερα. Μόνος πια ζει σε ένα απόμερο νησί της Καραϊβικής, μιας και η Αμερική τον είχε εξορίσει για τις πράξεις του.]

The end.        

kouk
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s