Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Ιστορίες δίχως τέλος.

Της Αγγελικής Δασκαλοπούλου

Ιστορίες όμορφες, άσχημές, ειρωνικές, πρωτότυπες, τυχερές και άτυχες. Όλων των ειδών οι ιστορίες μπορούν να κολλήσουν σ΄ έναν άνθρωπο και να προσδιορίσουν το παρελθόν του. Βρίσκονται εκεί για να τονίσουν τα λάθη του, για να το επιβραβεύσουν για τα αυτά που έχει καταφέρει έως τώρα.

Υπάρχουν και εκείνοι που μοιράζονται τις ιστορίες τους. Εκείνοι που έχουν το θάρρος να πάρουν μαζί τους έναν άνθρωπο και να το τοποθετήσουν ως πρωταγωνιστή στην ιστορία τους. Και η επιλογή δεν είναι τελείως τυχαία. Αποτελεί συνδυασμός πολλών διαφόρων μικροπράγματα, τα όποια στα μάτια άλλων θα φαινόντουσαν «αστεία». Παραδείγματος χάρη, οι παρόμοιες παραλλαγές που θέλουν να πετύχουν και οι δυο πάνω στο κέικ πορτοκάλι και στο γκρο πλαν. Ακόμα η επιλογή του ίδιου ραδιοφωνικού σταθμού κάθε μέρα όταν γυρίζουν από την δουλεία τους ή εκείνα τα κρύα ανέκδοτα με τα οποία ξεκαρδίζονται και οι δυο τους. Ίδιες αγαπημένες πόλεις, μελωδίες και συνήθειες. Αυτές οι μικρές αφορμές αρκούν, για να ξεκινήσουν να διασχίσουν τη κοινή τους διαδρομή, τη δική τους κοινή ιστορία.

Έτσι, σε αυτές τις ιστορίες, τις ιστορίες δίχως τέλος, ένας μπορεί να ψάχνει μανιωδώς να βρει εκείνο το άτομο που ξέρει καλά πως μπορεί να στηριχτεί σε αυτό ή τελικά να κατάφερει να το βρει χωρίς μεγάλη προσπάθεια αλλά με την βόηθεια της τύχης. Ο άλλος, μπορεί να γυρίζει την πλάτη του και συνεχώς να απομακρύνεται από αυτούς που ούτε τον κατάλαβαν ούτε τον άκουσαν ποτέ.

Μετά την αναφορά όλων των προηγούμενων εύκολα μπορεί να αναλογιστεί κανείς ότι κάθε ιστορία είναι ξεχωριστή και πως η ένωση πολλών, εμποδίζει τελικά την πρόοδο της μιας προς την άλλην.

daskalopoulou

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s