Μετάβαση στο περιεχόμενο

My friend…

Του Παναγιώτη Συμεωνίδη

Πιστεύω ότι η φιλία του σκύλου προς τον άνθρωπο έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Μπορεί να υπάρχουν ατυχήματα, αλλά είναι ατυχήματα, προερχόμενα συνήθως από ανθρώπινα λάθη. Το ζητούμενο είναι, και αυτό χρειάζεται επιβεβαίωση, αν και ο άνθρωπος είναι ο καλύτερος φίλος του σκύλου. Γιατί μια φιλία είναι σχέση μεταξύ δυο ατόμων (τουλάχιστον).

Σίγουρα η ζωοφιλία έχει αναπτυχθεί σε πολλές χώρες και μεγάλο βαθμό. Σίγουρα κάποια σκυλιά περνάνε… ανθρώπινη ζωή (όχι σκυλίσια). Υπερβολές και εξαιρέσεις υπάρχουν παντού και δεν είναι σωστό να βγάζουν γενικά συμπεράσματα από αυτές. Ένα ζητούμενο είναι η ποιότητα της φιλίας.

Η φιλία όμως πρέπει να είναι αυτό το κάτι παραπάνω. Και ειδικά από την πλευρά του ανθρώπου. Εννοώ πως ο ίδιος, θα πρέπει να εκδηλώνεται πηγαία και αυθόρμητα μέσα από τις υψηλές αξίες της ζωής.

Και αυτό το βλέπουμε στα παιδιά, που αυθόρμητα χτίζουν σχέσεις αγάπης με ένα ζωάκι, χωρίς υπολογισμούς. Χτίζουν φιλία μαζί τους γιατί έτσι αισθάνονται, έτσι τους βγαίνει. Το βλέπεις από τον τρόπο που λάμπει το προσωπάκι τους όταν χαϊδεύουν ένα σκυλί, όταν το αγκαλιάζουν, όταν το δίνουν ένα κομμάτι από το δικό τους σάντουιτς ή του βάζουν νερό να πιεί.

Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι οι σκύλοι είναι απίστευτα διασκεδαστικοί. Μας κάνουν να γελάμε, ακόμα και σε μέρες δύσκολες. Πάντα είναι εύκαιροι για μία καθησυχαστική αγκαλιά όταν την έχουμε ανάγκη.

Τίποτα δε μπορεί να σας χαροποιήσει περισσότερο από το να δείτε το σκύλο σας να αδημονεί για την πρώτη του βόλτα, κουνώντας την ουρά του σαν τρελός και με μάτια γεμάτα ενθουσιασμό.

simewnidis

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s