Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Σέλας

Της Θεοδώρας Απότα

Μέχρι προχθές νόμιζα ότι το Βόρειο Σέλας είναι περιοχή. Ορίστε, σας το γραψα κι αυτό.

Στην πραγματικότητα, για όσους δεν γνωρίζετε, το Σέλας είναι το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που λαμβάνει μέρος στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Ουσιαστικά, συγκρούονται φορτισμένα σωματίδια, προερχόμενα από το διάστημα που παγιδεύονται στο μαγνητικό πεδίο της γης. Και δημιουργούν ένα από τα ωραιότερα φαινόμενα της φύσης.

Χρώματα και σχέδια τα οποία μεταμορφώνονται γρήγορα  και εμφανίζονται εντελώς αιφνιδιαστικά στον ουρανό.

Μήπως αυτό το ‘χετε πάθει με ανθρώπους;

Σκεφτείτε το. Υποθέστε ότι η ζωή σας είναι ένας ουρανός. Άλλοτε θα έχει λιακάδα κι άλλοτε θα ρίχνει χαλάζι. Το ωραίο είναι υποκειμενικό. Άντε, ίσως στην καλύτερη εμφανίζεται και κανένα ουράνιο τόξο. Μα κάποια στιγμή, έρχεται κάτι εντελώς διαφορετικό, το Σέλας. Αιφνιδιασμός και θαυμασμός μαζί. Εκεί είναι που ξεκινάτε να σκέφτεστε πως δεν θέλετε ν’ αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες, είναι τόσο ιδανικές έτσι.

Η ζωή σας είναι βαρετή. Πράγματα συμβαίνουν κι απλά περνάνε τα μερόνυχτα μέχρι που κάνει την θεαματική του είσοδο ο άνθρωπος-σέλας και η ρουτίνα σας είναι πλέον πιο ενδιαφέρουσα. Και έτσι θέλετε να μείνει.

Κατά το Μεσαίωνα, το Σέλας αποδίδονταν ως προμήνυμα μεγάλου κακού. Αν φύγει ο άνθρωπος-σέλας τόσο ξαφνικά όσο ήρθε, τότε ναι, σίγουρα δεν είναι και για γέλια.

Μόλις σκέφτηκα κάτι που θα διαλύσει πιθανόν όλο αυτό το μουντ που έχτιζα. Σε περιοχές όπως η Φιλανδία για παράδειγμα, το φαινόμενο δεν αποτελεί κάτι παράξενο, καθώς το έχουν συνηθίσει. Παραμένει όμορφο, αλλά μέχρι εκεί.

Λέτε να υπάρχει άνθρωπος-σέλας στη ζωή σας κι απλά να το έχετε ξεχάσει μες τη φθορά της καθημερινότητας;

 

[αφορμή για τις σκέψεις αποτέλεσε ο στίχος: «Είσαι η αιτία της παράνοιας, της τρέλας, μέσα στα σκοτάδια λάμπεις σα το Βόρειο Σέλας»] 

Ακούστε το τραγούδι:

apota
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s