Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Όλα είναι x και y.

Tης Κυριακής Κοπαράνη

Τα μαθηματικά δεν ήταν ποτέ το αγαπημένο μου μάθημα και ακόμα και τώρα χρησιμοποιώ συχνά πυκνά την αριθμομηχανή του κινητού μου. Αλλά, επειδή μου αρέσει να χρησιμοποιώ παρομοιώσεις, αυτή τη φορά θα μου χρησιμεύσουν και κάπου αλλού.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τελευταία συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά που μας συμβαίνουν είναι μια εξίσωση. Δηλαδή πάντα υπάρχουν άγνωστοι και γνωστοί αριθμοί και φυσικά παράγοντες που μπορούν να τα ανατρέψουν όλα. Σκοπός λοιπόν, είναι απλά να τη λύσουμε.

Εδώ ξεκινάει και το δύσκολο μέρος. Αρχικά, πρέπει να χωρίσεις γνωστούς και αγνώστους από την μια και την άλλη πλευρά του ίσον. Στη συνέχεια να προσθέσεις, να αφαιρέσεις, να πολλαπλασιάσεις, να διαιρέσεις, να διαγράψεις και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Αλλά εκείνο το χ και το y να μην μπορείς να το βρεις με τίποτα.

Και ή θα παρατήσεις αυτή την ηλίθια εξίσωση στην μέση ή θα συνεχίσεις να παιδεύεσαι μέχρι να σε πιάσει πονοκέφαλος, αλλά στο τέλος να έρθει η δικαίωση με τη λύση της.

Η μόνη διαφορά της επομένως με την πραγματική ζωή, είναι ότι στη δεύτερη το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο και οι μεταβλητές  συνεχώς αλλάζουν. Αυτές είναι που ευθύνονται για τις εκπλήξεις που βιώνεις διαρκώς και για να λέμε την αλήθεια, ευτυχώς.

Το θέμα είναι όμως να μην αφήσεις αυτό το καημένο το χ και το y στην τύχη, μοίρα, ριζικό του (πες το όπως θες) ή σε κάποιον άλλο γιατί τότε μπορεί να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα που ήθελες. Και δεν νομίζω να το θες αυτό ε;

koparani

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s