Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Αυτήν που την ψάχνεις και την χάνεις συνέχεια.

Της Κυριακής Κοπαράνη

Αναφέρομαι στην ταυτότητα σου. Δεν ξέρω που μπορεί να πήγε το μυαλό σου. Εκείνη στην οποία η φωτογραφία σου είναι σίγουρα χάλια και σκέφτεσαι αν αξίζει ο κόπος να πας να βγάλεις άλλη μόνο και μόνο για να την αλλάξεις. Εκείνη που έχει την πρώτη υπογραφή σου, που σίγουρα την έχεις αλλάξει δέκα φορές από τότε που την έβγαλες. Εκείνη που κατά ενενήντα τις εκατό την έβγαλες για να πας να δώσεις Lower. Ναι για αυτήν ακριβώς σου μιλάω.

Με αυτό το πλαστικό αντικείμενο λοιπόν, όπου πάνω του αναγράφονται τα απαραίτητα χαρακτηριστικά και ιδιότητές σου ως ανθρώπινο ον, μπορείς όχι μόνο να πάρεις ό,τι πτυχίο υπάρχει, αλλά να ταξιδέψεις σε όλη την Ευρώπη, να κάνεις συναλλαγές σε τράπεζες, να βγάλεις δίπλωμα και άλλα πολλά. Αλλά αυτό που σίγουρα θα κάνεις είναι να την χάσεις αρκετές φορές και θα πάθεις μικρά εγκεφαλικά μέχρι να την βρεις στην τσέπη του μπουφάν σου καταχωνιασμένη.

Αλλά είναι αδικία μέσα σε λίγα εκατοστά σκληρού χαρτιού να χωράς μόνο αυτά τα «βασικά» στοιχεία και να κατηγοριοποίησε μόνο βάση αυτών. Πρέπει κανονικά να χωρούσαν τα ενδιαφέροντά σου, οι στόχοι και τα όνειρά σου, οι εμπειρίες σου και όλα τα στοιχεία που θα μπορούσες να αντλήσεις από ένα λεύκωμα στο Δημοτικό (αγαπημένο χρώμα, φαγητό, τραγουδιστής, επάγγελμα κτλ).

Η μόνη της χρησιμότητα έτσι όπως είναι τώρα είναι απλά για να ενταχθείς σε ένα έθνος ή φυλή και για να εξακριβώνονται τα στοιχεία σου, ώστε να έχεις κάποιες παροχές και να επικρατεί η γενικότερη τάξις και ασφάλεια.

Εάν και ουτοπικό, μακάρι να υπάρξει κάποτε ένα παράλληλο σύμπαν που θα έχεις στη διάθεση σου δυο λεπτά να παρουσιάσεις όποια πτυχή του εαυτού σου θα θες εσύ. Αυτό θα ήταν τέλειο!

 

koparani

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s