Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο μόνος αληθινός δρόμος είναι ο δικός σου

Του Παναγιώτη Συμεωνίδη

Μην αναζητάς οποιονδήποτε δρόμο. Για κάθε χαρακτήρα υπάρχει ένας δρόμος που φαίνεται πως είναι ο πλέον επιθυμητός.

Ο δρόμος, όμως, δεν βρίσκεται μόνο με την αφοσίωση, ή μόνο με τη θρησκευτική περισυλλογή ή μόνο με την προσεκτική παρατήρηση της ζωής.

Κανένα απ΄αυτά δεν μπορεί από μόνο του να προχωρήσει τον αναζητητή περισσότερο από ένα βήμα. Για ν΄ανεβείς τη σκάλα χρειάζονται όλα τα βήματα. Τα ελαττώματα του ανθρώπου είναι στην ουσία αναγκαία βήματα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει κανείς να ασχολείται μόνο με αυτά… 

Όμως, παρά το ότι δημιουργούν ένα ευτυχισμένο τέλος, όταν μάθει κανείς να ζει μαζί τους, είναι άχρηστα αν περιορίζεται μόνο σ΄αυτά. Ολόκληρη η φύση του ανθρώπου πρέπει να χρησιμοποιείται με σοφία από εκείνον που θέλει να μπει στο μονοπάτι του. Κάθε άνθρωπος είναι για τον εαυτό του η οδός, η αλήθεια και η ζωή.

Αυτό, όμως, ισχύει μόνο όταν κατανοεί απόλυτα την ατομικότητα του και με τη δύναμη της πνευματικής του βούλησης αναγνωρίζει ότι η ατομικότητα αυτή δεν είναι ο εαυτός του. Είναι εκείνο που έχει δημιουργήσει για να χρησιμοποιεί αποκλειστικά, και με τη βοήθεια του οποίου, όσο διευρύνεται το μυαλό του, ελπίζει ότι θα φτάσει στη ζωή που υπάρχει πιο πέρα κι από την ατομικότητα.

Όταν γνωρίζει ότι γι’ αυτό το θαυμάσιο και περίπλοκο σύνολο της υπόστασης του υπάρχει μια ξεχωριστή ζωή, τότε πράγματι βρίσκεται στο δικό του μονοπάτι.

Αναζήτησε την εντρυφώντας στα μυστηριώδη και μεγαλειώδη βάθη του δικού σου εαυτού.

simewnidis

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s