Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η μοναχικότητα είναι για τους δυνατούς!

Του Δημήτρη Βέρρου 

Η μοναχικότητα κρύβει μια μοναδική ομορφιά.

Μάλιστα αγαπητέ αναγνώστη! Είναι δύσκολο να την δεις και ακόμα πιο δύσκολο να την κατανοήσεις αλλά μόλις το κάνεις, εθίζεσαι εύκολα και δύσκολα γυρνάς πίσω. Είναι το προσωπικό σου ναρκωτικό και είναι τόσο ωραίο.
Η μοναχικότητα είναι για τους «μάγκες», για τους δυνατούς. Πρέπει να έχεις γερό στομάχι για να την αντέξεις και να την κάνεις κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα. Είναι αναγκαία. Μαθαίνεις να εκτιμάς τον εαυτό σου, να τον αγαπάς και να απολαμβάνεις τον χρόνο που έχεις δημιουργικά. Το μυαλό σου ηρεμεί και εσύ ο ίδιος έχεις περισσότερο χρόνο για να ασχοληθείς με τα πράγματα που αγαπάς στ’ αλήθεια. Μην σε τρομάζει η μοναχικότητα φίλε μου. Δεν χρειάζεσαι κανέναν να σε συμπληρώσει γιατί είσαι κύριος του εαυτού σου και αυτό είναι το καλύτερο. Πασχίζουμε να βρούμε το άλλο μας μισό, παλεύουμε να αγαπήσουμε κάποιον αρκετά ώστε να νιώσουμε ολοκληρωμένοι ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζεται για να γίνει αυτό, είναι να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα αν το θελήσουμε και αυτό είναι μια αρχή που κανείς δεν θα σου διδάξει. Εσύ θα το κάνεις για σένα!
Ίσως φοβάσαι να την δεχτείς και να την αγκαλιάσεις γιατί πιστεύεις πως δεν θα μπορέσεις να φύγεις ποτέ από τα δεσμά της. Νομίζεις πως θα χαθείς στην άβυσσο της και θα ξεχαστείς αλλά αυτό είναι λάθος. Γιατί όσο μόνος και αν θέλεις να είσαι, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα είναι πρόθυμος να περάσει αυτή την μοναξιά μαζί σου. Είναι αυτό το άτομο που κολλάς μαζί του όλα σου τα κομμάτια σαν κάποιο παζλ υψηλής δυσκολίας. Δεν χρειάζεται να μιλήσετε για να καταλάβετε ο ένας τον άλλο, δεν θέλετε να σπάσετε αυτή την σιωπή που σας συνδέει. Εξάλλου, μέσα στην σιωπή κρύβονται οι μεγαλύτερες αλήθειες. Η σιωπή από μόνη της είναι μια μορφή φασαρίας, αρκεί να είσαι ικανός να την ακούσεις. Όταν το κάνεις, μπορεί να καταλάβεις πως μέσα της κρύβει μια μελωδία που δεν είχες ακούσει ποτέ ξανά στην ζωή σου και σε στοιχειώνει γιατί είναι ότι καλύτερο έχεις ακούσει.
Η μοναχικότητα είναι μια κατάσταση του μυαλού. Εσύ επιλέγεις αν θα την αφήσεις για να βγεις και πάλι στον κόσμο. Εσύ αποφασίζεις αν θα την κλείσεις κάπου, σαν κάποιο άγριο ζώο, και θα την αφήσεις ελεύθερη όταν δεν νιώθεις καλά, όταν θέλεις να απομονωθείς πάλι γιατί έχεις τις μαύρες σου. Γιατί βαρέθηκες τον κόσμο και χρειάζεσαι λίγο χρόνο μόνος με τον εαυτό σου για να μαζέψεις εκείνα τα κομμάτια που έμειναν ανέπαφα. Παίρνεις την δόση σου και βγαίνεις πιο δυνατός μέσα από αυτή την διαδικασία, πιο ισορροπημένος γνωρίζοντας πως όταν τα πράγματα στραβώνουν για τα καλά, μπορείς να το διαχειριστείς και να σταθείς πάλι στα πόδια σου.
Αρκεί να θυμάσαι πως κάποια στιγμή, πρέπει να βγεις ξανά πίσω στον κόσμο. Όσο φοβερό και αν σου ακούγεται αυτό!
 
verros

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s