Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Ο μύθος καταρρέει: Οι πιο τεμπέληδες είναι και οι πιο έξυπνοι.

Για το Spread the Virals, Αχιλλέας Μζ. 

Το να μην είναι κάποιος ιδιαίτερα δραστήριος μπορεί να είναι δείγμα εξυπνάδας, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Όσοι δεν θέλουν να περνούν πάρα πολύ χρόνο σκεπτόμενοι τείνουν να είναι πιο ενεργητικοί συγκριτικά με εκείνους που προτιμούν να εξασκούν το μυαλό τους, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Health Psychology.  

Στο πλαίσιο της έρευνας μελετήθηκαν 60 άτομα, που χωρίστηκαν σε αυτούς που έχουν «μεγαλύτερη ανάγκη για γνώση» και εκείνους με μικρότερη. Όλοι τους ήταν φοιτητές, οπότε κανείς δεν δούλευε σε κάποια καθιστική εργασία ή άλλη που να περιλαμβάνει φυσική δραστηριότητα, ώστε να μην αλλοιωθούν τα αποτελέσματα.

Ο Todd McElroy, καθηγητής στο Florida Gulf Coast University κι ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, δήλωσε πως εκείνοι με την μεγαλύτερη ανάγκη προτιμούσαν να λύνουν περίπλοκους γρίφους ενώ οι υπόλοιποι προτιμούσαν δραστηριότητες που δεν διεγείρουν απαραιτήτως τον εγκέφαλο. Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας μέσω συσκευών που εξέταζαν τις κινήσεις των συμμετεχόντων, όσοι δεν επιζητούσαν τη γνώση έκαναν περισσότερες κινήσεις από τους υπολοίπους.

«Φαίνεσαι τεμπέλης ή αυτό που ο κόσμος ορίζει ως τεμπελιά, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να διαθέτεις απλώς έναν τρόπο σκέψης με πολύ πιο ισχυρά κίνητρα», εξηγεί ο καθηγητής McElroy.

Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα καταλήγει πως οι άνθρωποι που τους αρέσει να χρησιμοποιούν περισσότερο το μυαλό τους δεν είναι απαραιτήτως και εξυπνότεροι, αλλά σίγουρα νιώθουν πολύ πιο άνετα όταν είναι μόνοι με τις σκέψεις τους.

Πηγή: www.lifo.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s