Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεν ένιωσα τίποτα σήμερα

του Carmack*

«Στο δια ταύτα…»
 

Ο άνθρωπος κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής του, έχει την ανάγκη να εκφραστεί. Όταν αποφασίσει να εκφραστεί -καθώς η ενδελεχής σκέψη πρόκειται για μία φούσκα που μόνο μεγαλώνει και στο τέλος εκρήγνυται-, χρειάζεται απέναντι του να βρει έναν καλό, ακροατή, που δεν θα βαυκαλίσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ακροατής είναι το… word μου.

Στη Θεσσαλονίκη, ένας ζεστός καφές στο χέρι, ελαφριά ζακέτα – ή φουλάρι και… ξέγνοιαστη «βολτάδα» στο κέντρο της πόλης, είναι το concept του Οκτωβρίου που «ζωντανεύει» και υποδέχεται με θέρμη τους κατοίκους της πόλης, καθώς η άφιξη του 10του μήνα του χρόνου, έχει «φέρει» και όλες τις φθινοπωρινές μυρωδιές και «μαγευτικές» εικόνες, σε μία ακόρεστη κοινωνία, που «διψάει» για να δημιουργήσει, να ονειρευτεί και να ζήσει.

Στην άλλη κατηγορία όμως, που νείρεται να… ζήσει, με ότι δυνάμεις, ενέργεια, πάθος, όρεξη, δυνατότητα διαθέτει, το σενάριο «κυλάει» διαφορετικά. Στο δια ταύτα, δεν ένιωσα τίποτα σήμερα. Ακόμη και να μην είμαι ευχαριστημένος με οποιοδήποτε κακογραμμένο σενάριο αναφορικά με τον εαυτό μου, τον άνθρωπο μου, το επάγγελμα μου και οτιδήποτε διαπροσωπικό-κοινωνικό, θα το δεχθώ και θα «επιβάλω» στο τεράστιο «εγώ» μου να ζήσει αξιοπρεπώς με το ζοφερό στίγμα που έχει χαραχθεί -πλέον- στο μυαλό.

Αλλά από τα βάθη της καρδιάς μου…
δεν ένιωσα τίποτα σήμερα.

 

* Ο Carmack εκτός από το σιωπηλό word, εμπιστεύεται την ανάγκη του για έκφραση σε εμάς. Μιλώντας για τον εαυτό του, λέει: «Η λεκτική έκφραση είναι μία από τις μεγαλύτερες αρετές που μου αρέσουν, συνδυαζόμενη πάντα με την ειλικρίνεια. Αρθρογραφώ και… δίνω ζωή στην σκέψη μου.»

[φωτογραφία: Botafogo Beach, Eduardo de Martino, 1870]

*Εσείς που μιλάτε πολύ, αλλά γράφετε περισσότερο, μην ξεχνάτε να στέλνετε τα κείμενά σας στα #ανένταχτα. Σας περιμένουμε στο speakinikabout@gmail.com.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s