Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Αιώνια διαμάχη.

της Ντίας Κουκ.

Επιλογές. Καθημερινές αποφάσεις, μικρές ή μεγάλες, ασήμαντες ή καθοριστικές. Είναι το αποτέλεσμα των συναισθημάτων και των σκέψεων σου. Είναι το επι – πλέον στα λόγια του μυαλού σου.

Δε θα σου πω στο λογικό σου, γιατί οι σκέψεις, τις οποίες επιλέγουμε τελικώς να πράξουμε, δεν είναι κάθε φορά λογικές. Τις περισσότερες στιγμές, αφήνεσαι έρμαιο στα δίχτυα της καρδιάς και είναι αυτή που αποφασίζει, ίσως λανθασμένα, για την καθημερινότητά σου. Είναι τότε που το μυαλό δεν παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο, όσο και να σου υποδεικνύει πως κάνεις λάθος, εσύ συνεχίζεις να πορεύεσαι στα παράλογα.

Οι επιλογές αυτές της καρδιάς ίσως αποβούν κάποτε μοιραίες. Όταν διάλεξες, εξαρχής φάνηκε σωστό και κάλυψε τα κενά, όμως στην πορεία έμεινες μετέωρος και ίσως ενεός. Είναι, όπως τότε που σου είπα να κοιτάξεις το χάος. Τώρα βρίσκεσαι εσύ μέσα σε αυτό. Είσαι μία μικρή κουκίδα στον απέραντο ωκεανό, χωρίς τρόπο να βγεις στην ακτή.

Είναι, όμως και εκείνες οι επιλογές, στις οποίες το περιβάλλον είναι η παγίδα. Θα εξηγηθώ, ελπίζω, σύντομα. Όταν με έναν άνθρωπο μοιράζεσαι τον ίδιο χώρο, είναι πολύ εύκολο να τον επιλέξεις εξ΄ολοκλήρου, ίσως, γι’αυτόν τον κοινό παρανομαστή. Να διαλέξεις να μοιράζεσαι μαζί του την καθημερινότητα σου, όμως τις υπόλοιπες προϋπόθεσεις να μην τις έχεις λάβει υπόψιν. Να ξεχνάς, μάλλον, σκόπιμα να μην βλέπεις βασικά δεδομένα, όπως την απόσταση, την ηλικία, το αν σου αρέσει πραγματικά. Είναι μεγάλη π**** το περιβάλλον και εύκολα παγιδεύεσαι για να ερωτευτείς. Σκέψου πόσες φορές επέλεξες κάτι, γιατί μοιραζόσουν μία συνήθεια – καθημερινότητα.

Επιλογές. Από πολλά μονοπάτια, βρίσκεσαι ανάμεσα σε δύο. Είναι πιο εύκολο. Ο ωκεανός που λέγαμε πριν, κάθε κύμα είναι μία επιλογή. Για να μην πελαγώσεις, μεταφορικοκυριολεκτώντας, είναι αναγκαίο να καταλήγεις σε δύο επιλογές. Μην μπερδευτείς, όμως. Έχεις άπειρες, όπως τα κύματα, όμως όπως ο Ηρακλής, υποχρεούσαι, αν θες, να καταλήξεις σε δύο. Μόνο για τη δική σου διευκόλυνση.

Υπάρχουν ειδών και ειδών επιλογές ατέρμονες με την προοπτική τούνελ, κάπου υπάρχει ένα τέλος, αλλά η πορεία σου βρίσκεται κάτω από τενβητό φως. Αν δε βγεις να βρεις το φως, τα θέλω τα δικά σου και όχι τα επιβαλλόμενα, τότε οι επιλογές θα σε επιλέγουν.

Μέσα στο τούνελ, πρέπει να είναι ωραία. Επιλογή.

Υ.Γ. Όπως είπε και η Θ. «Όλα είναι στο μυαλό». Συμπληρώνω στο λογικό είναι να επιλέξεις το δρόμο που θα πορευτείς.

 

(πίνακας : Nicolas Poussin, The Choice of Hercules)

kouk

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: