Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτό-εμπιστοσύνη και διαίσθηση

Του Παναγιώτη Συμεωνίδη

Μεγαλώνοντας (λίγο περισσότερο), διαπιστώνω, ότι η περιβόητη έκτη αίσθηση, που αποκαλούμε διαίσθηση, αποκτά όλο και περισσότερη ισχύ στη ζωή μας. 

Ισχύ που, προσωπικά τουλάχιστον, δεν είχα συνειδητοποιήσει και που δεν είχα αξιολογήσει κατάλληλα. Περνώντας όμως ο καιρός κι αρχίζοντας να την «ακούω» καλύτερα και κυρίως να την εμπιστεύομαι περισσότερο, παρατηρώ, ότι είναι ικανή να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στη ζωή μου, σε όλους τους τομείς.

Διαπίστωσα επίσης, ότι μπορεί να με γλιτώσει από «κακοτοπιές» και να με προφυλάξει από αρνητικές επιλογές. Πολλές φορές αναρωτήθηκα, καταρχάς, γιατί να μην την είχα ανακαλύψει νωρίτερα και κατά δεύτερον, γιατί να μην την είχα εμπιστευτεί, τις φορές τουλάχιστον που τη αντιλαμβανόμουν. Αυτό που ήταν πραγματικά άξιο για παρατήρηση, είναι το γεγονός ότι δεν την εμπιστευόμουν… Τι κρίμα… Εμπιστοσύνη! Ή μάλλον… Αυτό-εμπιστοσύνη! Αυτό ήταν το σημείο που διαφοροποιούσε όλη την κατάσταση.

Γιατί αν υπήρχε η αυτό-εμπιστοσύνη, τότε, η διαίσθηση καθώς κι άλλα εσωτερικά μηνύματα που λαμβάνει κανείς, θα ήταν ικανή να αναδειχτεί και να αναπτυχθεί μια τέτοια σχέση με το ανώτερο αυτό κομμάτι του εαυτού μας, ώστε κάθε απόφαση και δράση μας να στεφόταν από επιτυχία. Διαπίστωσα επίσης, ότι, ενώ την αναγνώρισα κι άρχισα να της δίνω, δειλά στην αρχή, το χώρο που της αναλογεί στις αποφάσεις μου, αρκετές φορές ωστόσο την αγνόησα… με αποτέλεσμα, να το μετανιώνω και να τα «βάζω» με τον εαυτό μου, νιώθοντας ενοχές.

Όλοι αναγνωρίζουν τη δύναμη των μοναδικών αυτών τεχνικών κι όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να ξεκινήσουν την εφαρμογή της στη δική τους ζωή μέσα από την εμπιστοσύνη στο σύστημα που έχουν οι τεχνικές, φέρνοντας συνεχώς και μόνιμα, τα πολύτιμα δώρα στη ζωή τους.

Και φυσικά δεν μπορώ να σας πω, κάντε αυτό ή κάντε το άλλο, αφού η απόφαση αυτή μπορεί να αναδείξει την ατελείωτη δυναμική της ζωής σας και να φέρει τα μέγιστα αποτελέσματα στον τομέα που επιθυμείτε. Κάντε κάτι ή μην κάνετε τίποτα.. εσείς αποφασίζετε.

simewnidis

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s