Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Εμείς κάνουμε σχέδια και ο Θεός γελάει»

Του Παναγιώτη Συμεωνίδη

Κάνεις σχέδια, πλάνα, σενάρια και εκεί ψηλά ένας μουσάτος γελάει. Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν είναι ούτε και η τελευταία. Πόσες φορές έπιασες τον εαυτό σου να τα έχει προγραμματίσει όλα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας και τσακ… με ένα ξαφνικό τηλεφώνημα, να πηγαίνουν όλα στον αέρα; Έλα, μην το σκέφτεσαι πολύ. Οι φορές είναι αμέτρητες και ο ψηλός εκεί πάνω έχει ξεκαρδιστεί.

Ας μην το φιλοσοφήσουμε πολύ για άλλη μια φορά. Ας κάνουμε τη διαφορά σε αυτό εδώ το κείμενο. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ ότι θέλουμε, ή μας βολεύει να πιστεύουμε.

Η ζωή μας προλαβαίνει φίλε μου. Μας προλαβαίνει πολλές φορές με γεγονότα αναπάντεχα και ίσως άσχημα και άλλες φορές με εκπλήξεις ιδιαίτερες και… συναρπαστικές! Όχι, δεν είμαστε πάντα έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε σε αυτές όπως και να ‘χουν και ούτε είναι ανάγκη να πιεστούμε για να συμβαδίσουμε με νέα δεδομένα.

Ο χρόνος είναι δικαίωμά μας και νομίζω πως έφτασε η ώρα να μάθουμε και πως τον αξίζουμε και πως είναι σημαντικό να τον αξιοποιούμε, αξιολογώντας. Προσωπικά δε γνωρίζω κατά πόσο εσάς σας βοήθησαν τα «αν», τα «θα» και τα «ίσως», αλλά για μένα με πάσα βεβαιότητα μπορώ να πω πως όχι μόνο δε με βοήθησαν αλλά με κούρασαν πολύ ψυχικά.

Καμιά φορά, ξέρεις ίσως χρειάζεται να επιτρέψεις και στην ίδια τη ζωή να «σε πάει»… Όχι να την πηγαίνεις μόνο εσύ με μεγατόνους τελειομανίας, άγχους και πίεσης παραμάσχαλα, για να καταφέρεις τι; Τρυπούλες στο νερό. Ενώ για σκέψου να κολυμπήσεις στη θάλασσα της ζωής, μια λάδι, μια τρικυμία και μια πάνω σε ένα στρώμα μονό αγκαζέ με τον έρωτα…

Ας μην τα παίρνουμε όλα τόσο σοβαρά. Η ζωή μας προλαβαίνει και έχει πλάκα. Μας αξίζει να την απολαύσουμε με τα όλα της!

 

simewnidis

Μια σκέψη σχετικά μέ το “«Εμείς κάνουμε σχέδια και ο Θεός γελάει» Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s