Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Γι’ αυτά που μοιραζόμαστε

                                                                                              Της Αγγελικής Δασκαλοπούλου

    Να γελάς όμορφα και δυνατά. Το γέλιο σου να φωτίζει το πρόσωπο σου αλλά και τα πρόσωπα των ανθρώπων εκείνων που επέλεξαν να είναι δίπλα σου. Φρόντισε να μην τους απογοητεύσεις για την επιλογή τους.

  Οι άνθρωποι είναι πάντα μόνοι και φοβούνται. Αρνούνται να δεχτούν πως τα συναισθήματα που κρύβουν βαθιά μέσα τους «συναρμολογούνται» τόσο γρήγορα και εύκολα όσο χρειάζονται για να «σπάσουν». Ο καθένας μας κρύβει έναν μικρό κόσμο, ένα άπιαστο όνειρο, μια διαφορετική πολιτεία από αυτή του Πλάτωνα, ένα ατέλειωτο παραμύθι ακόμα και ένα σκοτεινό κελί. Τι θα γινόταν λοιπόν αν επιτέλους μοιραζόμασταν όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα μυστικά ο ένας στον άλλον; Υπάρχει περίπτωση να ανακαλύπταμε αναπάντεχες ομοιότητες και διαφορές που θα μας εντυπωσίαζαν και θα μας παρότρυναν να ψάξουμε περισσότερο ή ακόμα να ανακαλύπταμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την αρχή και το τέλος αυτών των μυστικών που γνωρίζαμε τόσο καλά να κρύβουμε μέσα μας και πολλές φορές δεν γνωρίζαμε ούτε οι ίδιοι το πόσο τρομακτικά πολλά ήταν.

   Είμαστε γεμάτοι συνήθειες, ανατροπές, εκπλήξεις και εκρήξεις, γεγονός που πρέπει να θυμόμαστε τις φορές υπέρτατης ευτυχίας, αλλά και τις στιγμές που απλά δεν μας χωράει ο τόπος.

   Να γελάς όμορφα και δυνατά λοιπόν. Η ακτινοβολία που εκπέμπει το πρόσωπο σου να οδηγεί αυτόν τον άνθρωπο που επέλεξε να είναι διπλά σου την στιγμή εκείνη, να σε κοιτάει στα μάτια και να σε ρωτάει που χάνεσαι και την επόμενη στιγμή, να χάνεται και αυτός.

 

daskalopoulou

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s