Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

παρελθόν

Της Νικολέτας Οικονομίδου 

Ανοίγω όλα τα συρτάρια, ένα – ένα και ψάχνω παλιά τετραδιάκια. Βρίσκω τις παλιές μου σκέψεις και τις παλιές ανησυχίες τις οποίες συνήθιζα να καταγράφω, παίρνω μια ανάσα και αναρωτιέμαι τι άλλαξε. Προσπαθώ να θυμηθώ εκείνες τις ημέρες που περιέγραφα ως λίγο πιο <<σκοτεινές>>. Βλέπω τις ημερομηνίες και προσπαθώ ξανά να φέρω στην μνήμη μου το τι έγινε τότε. Κάποιες φορές τα καταφέρνω, κι άλλες πάλι όχι.

Θέλω να καταλάβω αν τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε, γιατί δεν είμαι τόσο σίγουρη. Θέλω να καταλάβω εάν ψάχνω και πάλι τα ίδια πράγματα και τους ίδιους ανθρώπους.

Κάπου είχα γράψει πως όλα είναι τόσο αληθινά που σε πληγώνουν. Σίγουρα δεν μπορώ να θυμηθώ τον λόγο ή την αφορμή, όμως μπορώ με βεβαιότητα να νιώσω το ίδιο συναίσθημα.

Βρίσκω πράγματα που είχα κολλήσει σε αυτά τα τετράδια, βρίσκω εισιτήρια από πράγματα που έκανα τότε, καρτ-ποστάλ που  μου είχαν δώσει και αποξηραμένα λουλούδια. Είναι σαν να βρίσκω ο,τι περίπου απέμεινε από μια εντελώς άλλη ζωή.

Κλείνω τα συρτάρια κι αφήνω έξω τα μικρά τετράδια. Θέλω να σκεφτώ τι πρέπει να κάνω. Να αποφασίσω εάν πρέπει να τα ξαναβάλω μέσα ή αν πρέπει να τα πετάξω..

oikonomidou

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s