Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτά που έμαθες στο παρελθόν θα σου φανούν χρήσιμα στο μέλλον

Του Παναγιώτη Συμεωνίδη

Με τη νέα χρονιά ένα καινούργιο κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής μας πρόκειται να ξεκινήσει. Πριν αρχίσουμε να γεμίζουμε τις άδειες του σελίδες, καλό θα ήταν να σκεφτούμε τις περιπέτειες, τα ταξίδια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε τη χρονιά που μας αποχαιρετά. Για να χτίσουμε ή να βελτιώσουμε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μας είναι σημαντικό ν’ αναγνωρίσουμε τη μοναδικότητά μας. Να γιορτάσουμε το πόσο μακριά έχουμε φτάσει. Να τιμήσουμε τη ζωή μας. Πώς μπορούμε να το κάνουμε;

Βρείτε ένα ήσυχο μέρος, μακριά από περισπασμούς, χαλαρώστε και αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας. Έχετε δίπλα σας χαρτί και μολύβι. Σκεφτείτε τις μοναδικές σας ποιότητες, γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες. Σκεφτείτε με την καρδιά σας, χωρίς κριτική. Μπορείτε να συμπεριλάβετε δύσκολες εμπειρίες ζωής από τις οποίες όμως μάθατε, προβλήματα υγείας και προκλήσεις που σας έκαναν πιο δυνατούς, ταλέντα, χόμπι, καλλιέργεια σχέσεων και άλλα.

Γράψτε, το ένα κάτω από το άλλο, όλα όσα σας έρχονται, και τα πιο μικρά, ακόμη κι αυτά που δεν τα θεωρείτε σημαντικά. Αναζητήστε τα στοιχεία που σας κάνουν να διαφέρετε, που σας κάνουν να είστε εσείς. Γράψτε αυτά που θαυμάζετε στον εαυτό σας, αυτά για τα οποία νιώθετε περήφανοι… Όταν νιώσετε πως δεν έχετε κάτι άλλο να γράψετε, διαβάστε τα, και επιλέξτε τα 10 στοιχεία για τα οποία νιώθετε περισσότερο περήφανοι. Για καθένα απ’ αυτά, γράψτε δίπλα του, τις «δυνάμεις» που χρησιμοποιήσατε, τις ποιότητες που χρειάστηκε να επιστρατεύσετε μέσα σας. Για παράδειγμα, η απόκτηση ενός πτυχίου χρειάζεται μελέτη και δέσμευση.

Είναι τόσο εύκολο να πιαστούμε στον κύκλο της επίτευξης, μόλις τελειώνουμε κάτι να πηγαίνουμε αμέσως στο επόμενο, χωρίς το απαιτούμενο διάστημα στοχασμού και αναγνώρισης των επιτευγμάτων μας. Γιορτάζοντας γι αυτά που έχουμε πετύχει, όσο μικρά κι αν είναι, γιορτάζουμε τη ζωή μας.

Εσείς πως θα γιορτάσετε;

simewnidis

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s