Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

18, όχι και τόσο συνηθισμένες ευχές για το ’18

Οι συντάκτες του Speakink About, για το 2018…

Αχιλλέας Μζ: Εμείς να γράφουμε και εσείς να μας διαβάζετε. Και οι ζωές μας να είναι γεμάτες συγκινήσεις, γέλια, γνώση και υγεία. Το δίλημμα είναι απλό: είτε θα συνεχίσω με κάποιες ακόμη ευχές είτε θα παραδεχτώ κάτι. Ότι όσα τελικά και αν ζητήσω να γίνουν είτε θα γίνουν είτε δεν θα γίνουν, γιατί τα προκάλεσα ή γιατί κάπου, κάποιος, κάποτε καθόρισε πώς θα έρθουν ή όχι. Οι ευχές δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία προβολή των όσων τελικά επιθυμούμε. Και ένα ξεσκαρτάρισμα αυτών, από όσα δεν θέλεις. Είσαι όμως σε θέση να δεις καθαρά τις επιλογές σου κι κατά πόσο αυτές συνάδουν με τις επιθυμίες σου; Λοιπόν, πλέον ’18. Αν ήταν άνθρωπος  θα έπινε νόμιμα αλκοόλ, θα οδηγούσε και θα αποφάσιζε για τον εαυτό του. Θα ήταν ανεξάρτητο και ταυτόχρονα συνεπές (ως ενήλικας) και ανέμελο (ως νέος). Το δυο χιλιάδες ενηλικιώθηκε… Εσύ;

Θεοδώρα Απότα: Οι φαινομενικά βαρετές ζωές μας είναι πολυτέλεια και δεν το ξέρουμε. Καλή χρονιά. Προτείνω να κάνουμε λίστα με τους στόχους της νέας χρονιάς, να την τσαλακώσουμε, να τη χώσουμε στη τσέπη του μπουφάν κι έπειτα να την αφήσουμε να πέσει τυχαία στο πάτωμα, ενώ βγάζουμε λεφτά για να πληρώσουμε το ποτό μας. (Αν δείτε κάνα χαρτάκι κάτω που δεν μοιάζει με απόδειξη, να το σηκώσετε. Ίσως είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόσασταν για να κινητοποιηθείτε)

Νικόλας Μαρτέλ: Ευχές για ένα καλύτερο κόσμο χωρίς τον Τραμπ και τους ομοίους του στο πιλοτήριο. Πεθάναμε στα κενά αέρος.

Παναγιώτης Συμεωνίδης: Εύχομαι σε όλους δύναμη χαρά και υγεία πάνω απ’ όλα. Επίσης, το νέο έτος να σας φέρει αυτά που επιθυμείτε και να πετύχετε τους στόχους που έχετε βάλει.

Αθηνά Κωνσταντίνου: Εύχομαι να γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά που φοβάσαι να ευχηθείς δυνατά.

Κωνσταντίνος Δομινίκ: Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι στ` αλήθεια νέα, κι αυτό σημαίνει πως εμείς οι ίδιοι καλούμαστε να ανα-νεωθούμε, να αλλάξουμε τους εαυτούς μας, και γιατί όχι, να τους υπερβούμε, να προεκτείνουμε την οπτική μας, κόντρα στο σκοτάδι και την μιζέρια των καιρών, ο καθένας όπως μπορεί, καλλιεργώντας μια προσωπική στάση απέναντι στα πράγματα, με υγεία, καλοσύνη, και με την ευγενή πρόθεση να δικαιώνουμε συνεχώς όλα αυτά που αγαπάμε και θαυμάζουμε όταν το απαιτούν οι περιστάσεις.

Βασίλης Δημόκας: Νέα χρονιά: Σχολή, σειρές, τηλεόραση, βαρεμάρα, εξεταστική, διακοπές, και πάλι τα ίδια… Καλή/νέα χρονιά: νέοι στόχοι, ενέργεια, αγάπη, φίλοι, έργα, διασκέδαση, διάβασμα (όσο χρειάζεται), οικογένεια, γιορτή! Στο χέρι σου είναι να το δεις με την σωστή οπτική… Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, αγάπη και επιτυχίες!

Αγγελική Δασκαλοπούλου: Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να φέρει φωτεινά χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων σε ένα κόσμο χωρίς βία, γεμάτο αγάπη, ειρήνη και αλληλεγγύη. Γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δεις την νέα χρονιά!

Δημήτρης Βέρρος: Αυτή την νέα χρονιά που έρχεται εύχομαι λιγότερο εγωισμό στις σχέσεις των ανθρώπων, περισσότερη αγάπη, αλληλεγγύη και αρκετά χαμόγελα. Ο κόσμος έχει ήδη αρκετά προβλήματα από μόνος του. Αν ο καθένας έκανε από μια «μικρή» πράξη αγάπης, όλα θα ήταν διαφορετικά. Καλή Χρονιά

Μελίνα Αμανατίδου: Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη αλήθεια,αγάπη και όνειρα! Να είστε με ανθρώπους που σας νοιάζονται και τους νοιάζεστε! Αυτά… Και η χρονιά θα είναι σίγουρα καλή!

Σταυρούλα Κοσκινά: Εύχομαι φέτος τα «γούρια» μας να μην είναι μονο τα όμορφα βραχιόλια, με τον αριθμό 2018, που θα κοσμούν τον καρπό μας και θα μας συντροφεύουν όλο το χρόνο, αλλά κυρίως οι άνθρωποι μας. Εύχομαι να βρούμε αυτούς τους ανθρώπους μας κι όταν τους βρούμε να τους αγκαλιάσουμε τόσο σφιχτά που να μην νιώθουν το κρύο έξω. Εύχομαι να καταλάβουμε τα σημαντικά και να μην αφήσουμε τα ασήμαντα να μας κυριεύσουν.Εύχομαι να ανοίξουμε την καρδιά μας διάπλατα και να αφήσουμε την αγάπη να μπει μέσα και να κουρνιάσει. Εύχομαι να αρχίσουμε όλοι να πιστεύουμε λίγο περισσότερο στον εαυτό μας και να γίνουμε λίγο πιο αισιόδοξοι. Γιατί αν κάτι έμαθα από το 2017 είναι αυτό: θα μας συμβούν πολλά πολύ όμορφα πράγματα, αλλά και πολλά πολύ άσχημα. Το θέμα είναι ποια θα επιτρέψουμε να μας καθορίσουν. Άρα αυτή είναι η σημαντικότερη ευχή: εύχομαι να μην αφήσουμε τα άσχημα να μας καθορίσουν. Χαρούμενο 2018!

Έλενα Δελήπαλτα:  Ας είναι το 2018, όλα εκείνα που το 2017, δεν ήταν. Ας είναι εκείνο, που θα εκπληρώσουμε όλα μας τα όνειρα, εκείνο στο οποίο θα ανθίσει κάθε μας προσπάθεια. Εκείνο που ο καθημερινός μας καφές θα συνοδεύεται από την «καλημέρα» των ανθρώπων που πραγματικά μας εκτιμούν, και την «καληνύχτα» εκείνων, που σκεφτήκαμε όταν ξυπνήσαμε. Ας είναι λοιπόν, το 2018 το δημιουργικό και παραγωγικό έτος, οι 365 μέρες αλλαγής προς το καλύτερο. Το «καλύτερο» που η ψυχούλα του καθενός επιθυμεί. Και του χρόνου, με περισσότερα κόκκινα φιλιά και ακόμη περισσότερο πάθος για ζωή και δημιουργία!

Νικολέτα Οικονομίδου: Μακάρι η νέα χρονιά να είναι ακόμα πιο φωτεινή από αυτήν που πέρασε. Μακάρι να λείπουν οι στεναχώριες και τα κλάματα. Μακάρι να ξυπνάμε όλοι με ένα τεράστιο χαμόγελο και να μην φοβόμαστε πια. Μακάρι το 2018 να πραγματοποιήσει τις ευχές και τα όνειρα όλων μας.

Νίκη Κωνσταντίνου-Σγουρού: Κάθε χρόνο οι ευχές που κάνω έχουν κι ένα προσωπικό αντίκτυπο. Φέτος λέω να ευχηθώ αποφασιστικότητα στα βήματα, σταθερό χαμόγελο και αστερόσκονη που θα γεμίσει τα κενά μας. Ευτυχισμένο και λαμπερό το 2018.

Μαρία Χατζηκαλλία:  Αυτά που έρχονται εκεί που δε το περιμένεις και σε πλημμυρίζουν με χαρά, ας έρχονται πιο συχνά. Χρυσοσκονένιο το 2018.

Ντία Κουκ: Εύχομαι το ’18 να φέρει σταθερότητα, πολλή αγάπη και αληθινή ευτυχία!

Δήμητρα Βαρβούτη: Εύχομαι το νέο έτος να μας φέρει περισσότερο χρόνο. Χρόνο για τους άλλους και τον εαυτό μας. Χρόνο για ποιοτικό διάβασμα, όχι συμπυκνωμένη δήθεν γνώση. Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τι βιώνουμε σε πρώτο χρόνο. Χρόνο για να μπορέσουμε κι εμείς να δώσουμε τον χρόνο που αρμόζει στα πράγματα, όχι όσο εμείς διαθέτουμε· που συχνά αποδεικνύεται ελλιπέστατος. Ας ζήσουμε φέτος την κάθε μέρα όπως της αρμόζει και ας μην περιμένουμε με αδημονία ένα αύριο που δεν θα έρθει ποτέ. Να σας βρει ο νέος χρόνος με τους αγαπημένους σας!

Κυριακή Κοπαράνη: Θέλω και εγώ να ευχηθώ με τη σειρά μου, το νέο έτος να μας φέρει λιγότερο εγωισμό και ατυχίες, περισσότερη αισιοδοξία και αγάπη, ώστε όλα να γίνονται κάθε μέρα τόσο γιορτινά όσο είναι αυτές τις μέρες του χρόνου!

Ζωή Καρανάσιου: Εύχομαι η νέα χρόνια να φέρει την αλλαγή που αναμένεις και τα απρόοπτα χαμόγελα να έρχονται πιο συχνά. Ας είναι το 2018 η ευχή που δεν πραγματοποίησες ακόμα.

Ιφιγένεια Παπούλη: Να αναπνέουμε, να αγκαλιαζόμαστε και να ζητάμε πάντα το «κι άλλο» και το «παραπάνω». Με καταπληκτική βεβαιότητα: η νέα χρονιά θα είναι υπέροχη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s