Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Λαβύρινθος σκέψεων

Της Αγγελικής Δασκαλοπούλου

Ποια ήταν η πρώτη σκέψη σου όταν ξύπνησες σήμερα το πρωί;  Τι ρούχα θα βάλεις; Αν θα κάνει μπάνιο; Άμα ξέχασες τίποτα λίγο πριν φύγεις από το σπίτι; Όλοι μας πάνω κάτω σκεφτόμαστε τα τυπικά καθημερινά πράγματα που βρίσκονται πάντα μέσα στο κεφάλι μας. Οι σκέψεις σου όμως είναι πολύ παραπάνω, από αυτές τις τυπικές, για τις οποίες δεν μπορείς να υπολογίσεις σχεδόν ποτέ ποια στιγμή θα κάνουν την μεγαλειώδη εμφάνιση τους. Άλλες θέλεις να τις διώξεις από τα πρώτα δευτερόλεπτα, άλλες να τις κρατήσεις δίπλα σου, να σε συντροφεύουν, να σου κάνουν παρέα. Σκέψεις συνδεδεμένες με τα πιο βαθιά σου αισθήματα, με τις πιο καλά χαραγμένες σου μνήμες. Πρόσωπα, βλέμματα, εικόνες, οσμές, γεύσεις που σε καθήλωσαν και εσύ με την σειρά σου δέχτηκες όλα αυτά τα ερεθίσματα, τα επεξεργάστηκες και μετά ένιωσες κάτι.

Αυτό το κάτι μπορεί να θελήσεις να το κρατήσεις μέσα σου ή να το βγάλεις με μια κραυγή, είτε αυτή είναι η πιο δυνατή σου είτε η πιο φοβισμένη σου.

Η συναρμολόγηση των σκέψεων καταλήγει στην δημιουργία μιας ιστορίας, η οποία δεν θα τελειώσει ποτέ μόνο και μόνο επειδή οι σκέψεις σου δεν θα τελειώσουν ποτέ. Η ιστορία σου μπορεί να είναι και αισιόδοξη και άδοξη και ευχάριστη και εφιαλτική. Μπορεί να είναι τα πάντα. Δεν παύει όμως να είναι δική σου.

Οι σκέψεις σου είναι εσύ.

Η ιστορία σου είσαι εσύ. Πάρε όση αδρεναλίνη και ένταση υπάρχει μέσα σ’ αυτήν και χρησιμοποίησέ τα υπέρ σου. Πότε κατά του εαυτού σου.

daskalopoulou

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s