Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

Άνθρωποι έρχονται, άνθρωποι φεύγουν.

της Σοφίας Μάλλιου*

«Γίνομαι μέτοχος της συζήτησης.»

Άνθρωποι έρχονται, άνθρωποι φεύγουν. Άλλοι έρχονται για πολύ, άλλοι για λίγο. Ο καθένας όμως κουβαλάει τη δική του ιστορία. Πόσο διαφορετικές μα και πόσο ίδιες είναι οι ιστορίες των ανθρώπων, αυτών που έρχονται και αυτών που φεύγουν. Παρατηρώ τους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή γύρω μου. Ένα ακόμη ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω ποιο είναι. Έχω σταματήσει πια να μετράω.

Θα ξεκινήσω από αυτόν που κάθεται δίπλα μου. Ξέρω την ιστορία του. Εδώ και 18 ολόκληρα χρόνια. Έχει μια διαφορετική μα συνάμα ίδια ιστορία. Ίδια με εμένα σε κάποια σημεία τουλάχιστον. Ας συνεχίσω με τα κορίτσια που κάθονται στις μπροστινές θέσεις. Δεν ξέρω τις ιστορίες τους , οπότε επικεντρώνομαι σε κάποια χαρακτηριστικά. Η μία από τις δύο, έχει πολύ δυνατή φωνή και ως εκ τούτου μιλάει πολύ δυνατά. Με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που μιλάνε δυνατά. Ακόμη και ο ίδιος μου ο εαυτός με εκνευρίζει όταν τον πιάνω να μιλάει δυνατά. Η διπλανή της είναι πιο «ήσυχη». Συζήτηση για ρούχα, παπούτσια, παρέες, αγόρια και ούτω καθεξής. Μαθαίνω κατά κάποιο τρόπο την ιστορία τους. Γίνομαι μέτοχος της συζήτησης χωρίς να το θέλω.

Αρχίζω να παρατηρώ τον ηλικιωμένο κύριο που κάθεται απέναντί μου. Άλλοτε κοιτάζει απλά μπροστά έχοντας σταυρωμένα τα χέρια του, άλλοτε κοιτάζει έξω από το παράθυρο και άλλοτε επεξεργάζεται τα πρόσωπα που βρίσκονται στο οπτικό του πεδίο. Άραγε να του αρέσει να παρατηρεί ανθρώπους ή απλά το γεγονός ότι είναι ένας μοναχικός ταξιδιώτης (τουλάχιστον στο παρόν ταξίδι) τον οδήγησε στην παρατήρηση; Δε μου αρέσει η δεύτερη εκδοχή. Βάζω μουσική και σκέφτομαι. Το μυαλό μου τρέχει σε καταστάσεις και προβλήματα. Παίρνω μια βαθιά ανάσα. Όλα θα πάνε καλά.

 

 

*Η Σ.Μ. είναι ρομαντική ψυχή με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Παιδί της άνοιξης με ιδιαίτερη αδυναμία στο φθινόπωρο. Ονειροπαρμένη και ενθουσιώδης με τα πάντα. Υπεραισιόδοξη σε εκνευριστικό βαθμό. Α, και υπό κατασκευή δασκάλα.

[φωτογραφία: έργο του Anthony Samaniego]

*Εσείς που μιλάτε πολύ, αλλά γράφετε περισσότερο, μην ξεχνάτε να στέλνετε τα κείμενά σας στα #ανένταχτα. Σας περιμένουμε στο speakinikabout@gmail.com.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s