Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

(η επόμενη μέρα)

Της Δήμητρας Βαρβούτη

4:20 π.μ.

Γ: Μου αρέσει πολύ να σε βλέπω στη στιγμή της δημιουργίας σου.

Β: Νιώθω σαν τον Michelangelo, όταν ξαφνικά του ήρθε η μεγαλύτερη έμπνευση της ζωής του! Βρίσκομαι, τώρα, στη μεγάλη σκαλωσιά, κι εσύ, πίσω από μια κολώνα, κρυφοκοιτάς τη σύλληψη του σημαντικότερου πίνακα του αιώνα. Στην πραγματικότητα, όμως, απλά γράφω. Νομίζεις ότι αυτό που κάνω είναι τόσο μεγαλειώδες, που νιώθεις περήφανος που είσαι παρόν. Αυτό είναι τόσο γλυκό, γιατί μας καθιστά και τους δύο τόσο αφελείς, λες και είμαστε 16 και 19 χρονών. Κι ας έχουν περάσει 4 – 5 χρόνια. Είναι σαν ο χρόνος από τότε να έχει διασταλεί τόσο πολύ, ώστε η επόμενη στιγμή θα έρθει μονάχα όταν εμείς θα έχουμε πεθάνει. Έτσι, εμείς θα έχουμε μείνει για πάντα 16 και 19 χρονών. Ίσως έτσι λειτουργεί ο έρωτας.

Γ: Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που συμβαίνει. Παρατήρησα ότι κάνω σκέψεις που δεν θα έκανα αν δεν ήσουν εσύ στη ζωή μου.

Β: Μα αυτό είναι πολύ σοβαρό! Νιώθω ότι έχω μεγάλη ευθύνη… Σου ανοίγω έναν νέο δρόμο σκέψης, αυτό είναι πολύ σπάνιο. Μάλλον οι νέοι δρόμοι προκύπτουν από την υπερβολή των συναισθημάτων μας. Έχω ευθύνη για το τι θα αντικρύσεις σε αυτόν τον νέο δρόμο φαντασίας. Ελπίζω να σου αρέσει το ταξίδι μας.      

Γ: Όντως… νιώθω πιο πυκνή τη ζωή μου μαζί σου, σαν να είμαι σε ταξίδι.

Β: Είναι, δηλαδή, σαν η ζωή σου να είναι θέατρο; Μην με παρεξηγήσεις, δεν εννοώ ότι η ζωή σου είναι ψεύτικη – ούτε ότι παίζεις. Απλώς, το θέατρο δείχνει μόνο τις πυκνότητες στις ζωές των ανθρώπων. Όμως, στην καθημερινότητά του, ο άνθρωπος καταπιάνεται με πράγματα ελάχιστης σημασίας, όπως το να κοιμάται, να τρώει, να κάνει μπάνιο. Αυτές οι πράξεις απλώς τον συντηρούν, ώστε να μπορεί να ζήσει τις πυκνότητες. Το να λες ότι η ζωή σου είναι πιο πυκνή μαζί μου είναι σαν να γίνονται όλες αυτές οι μικρές, καθημερινές συνήθειες σημαντικότερες, πυκνότερες. Είναι σαν να ζεις όλη σου την ζωή έντονα, όπως πάνω στη σκηνή του θεάτρου.

Γ: Γιατί θέατρο, όμως;

Β: Να στο εξηγήσω αλλιώς. Η ζωή είναι ένα διάλυμα, στο οποίο μπορούν να διαλυθούν διάφορες ουσίες. Οι ουσίες αυτές είναι οι στιγμές, οι εμπειρίες μας. Αν κάνω τη ζωή σου πιο πυκνή, αυτό σημαίνει ότι σου προσφέρω περισσότερες στιγμές. Αυτό είναι τόσο όμορφο.

Γ: (χαμογελά)

varvouti
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s