Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιστρέφοντας

Της Αγγελικής Δασκαλοπούλου

Που και που επισκέπτομαι εκείνα τα γνώριμα μέρη. Δεν ξέρω άμα τα γνωρίζεις και εσύ και έχεις δεθεί μαζί τους, αλλά εγώ, για κάθε αεράκι που μπερδεύει τα μαλλιά μου, για κάθε παιδική φωνή που τρυπάει τα μυαλά μου, για κάθε μυρωδιά μου σαγηνεύει την μύτη μου, δένομαι όλο και πιο πολύ μ αυτά τα μέρη. Εκεί τα όνειρα μου απέκτησαν υπόσταση, συνάντησα αγαπημένα μου πρόσωπα, ερωτεύτηκα, πληγώθηκα, γέλασα.

Όταν τα επισκέπτομαι τα πρωινά και αγγίζω με τα κρύα μου χέρια την ζεστή άσφαλτο, το ξερό δέντρο, τον παλιό μισογκρεμισμένο τοίχο, η μνήμη παίζει παιχνίδι κυρίαρχο. Όταν τα επισκέπτομαι τις βραδυνές ώρες, ένα πράγμα περίεργο, νιώθω πάλι πως η μνήμη είναι πάντα εκεί και επιμένει δίπλα μου, κρατώντας το χέρι μου, σαν να θέλει να διανυκτερεύσουμε μαζί. Δεν την αρνήθηκα ούτε θα την αρνηθώ ποτέ.

Σε αυτά τα μέρη δεν νιώθω μόνη. Όλες οι αισθήσεις μου συνεργάζονται με απόλυτη επιτυχία για να μαζέψω όση πληροφορία υπάρχει γύρω μου. Κάθε φορά οι ίδιες φωνές, τα ίδια γέλια, τα ίδια ζεστά βλέμματα, τα ίδια αγγίγματα, τα ίδια αναντικατάστατα συναισθήματα.

Θα θυμάμαι όσο ζω τα μέρη που άφησα. Θα θυμάμαι χαρακτηριστικά  τα βράδια που περνούσα μόνη ή με παρέα στην ταράτσα του σπιτιού μου, εκεί που προσπαθούσα να πιάσω τα άστρα που έπεφταν, εκεί που που συναρμολογούσα τα πρώτα μου όνειρα. Σε αυτά τα μέρη, ο ουρανός στολίζεται από άστρα πιο μεγάλα, πιο λαμπερά.

Όλα εκεί είναι πιο όμορφα, Θα τα θυμάμαι όλα. Στο τέλος θα γυρνάω πάντα εκεί με σώμα και ψυχή, γιατί όταν λείπει ένα από τα δύο, ο γυρισμός είναι ημιτελές και δύσκολος.

daskalopoulou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s