Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

I like men with brains

 

της Ψυχεδεληας,

Το κοινό και οι χέητερς γελάνε, μαζί τους και εγώ. Αλλά για να μη παρεξηγηθώ, θα επεξηγηθώ.

Δεν εννοώ, σε καμία περίπτωση ότι οι άνδρες είναι χαζοί, καθώς δε πιστεύω ότι υπάρχει χαζός άνθρωπος. Εννοώ, του άνδρες που έχουν την ικανότητα, να μιλούν με το μυαλό σου. Αυτοί ναι, είναι λίγοι.

Χαλαρό, πολύ ελαφρύ περπάτημα, χέρι στην αριστερή τσέπη, τσιγάρο στο δεξί χέρι, γοητευτικό ως και σαγηνευτικό γρέζι στη φωνή (ίσως και από το πολύ τσιγάρο, δεν έχω αποφασίσει), αυστηρό αλλά παράλληλα χαλαρό βλέμμα και ένας αέρας από σίξτιζ, με τσαλακωμένα ανοιχτόχρωμα πουκάμισα, εξίσου χαλαρά τζινς, δερμάτινο  μπουφάν και μία γλυκιά μυρωδιά από τσιγάρο και καφέ. Στήριγμα στο ένα πόδι, χαλαρό αστείο, γέλιο, και αυτό.

Όχι, δε περιγράφω τον James Dean στο » Rebel without a cause «.  Θα μπορούσε άνετα όμως.

Σου ήρθε εκεί που δεν το περίμενες. Ποιο; Το πυροτέχνημα στο μυαλό καλέ. Τι; Περίμενες να πω πυροτέχνημα στη καρδιά; Much cliche.

Πλέον ο μέσος άνθρωπος, αισθάνεται με το μυαλό και είναι μία αλήθεια που δε παραδεχόμαστε συχνά. Αλλά παρ’ όλα αυτά είναι κάτι το οποίο συμβαίνει, πολύ πιο συχνά από το σκίρτημα της καρδιάς.

Είναι τελείως διαφορετικό, γιατί εκεί, συνομιλούν δύο σχεδόν όμοιοι εγκέφαλοι. Είναι σα να ακούς αυτό που θέλεις να ακούσεις, απλά όχι ηθελημένα. Είναι η πραγματική άποψη και των δύο εκφρασμένη με διαφορετικό (προσωπικό) λεξιλόγιο. Κάθε τι, είναι εκφρασμένο με τη ιδιωτική γλώσσα του καθενός, που ακούγοντας της, κατανοείς το υπόβαθρο, τη ζωή, τη κουλτούρα του καθενός.

Δεν είναι υπέροχο εργαλείο για να μάθεις τον άλλο η γλώσσα;

Κάθε λέξη, κάθε φράση, κρύβει μυστικά που κατόπιν άβολων και μόνο ερωτήσεων θα μάθεις. Αλλά οι λέξεις του, σε αφήνουν να φανταστείς τις απαντήσεις μόνος, δίχως άβολες στιγμές, μόνο ατέρμονες συζητήσεις, που και τους δύο ενδιαφέρουν, και τους δύο εμπλέκουν.

Έπειτα, είναι το βλέμμα. Αυτό το έντονα σκεπτικό, ήρεμο και παράλληλα πονηρό βλέμμα που σε παρακινεί να μαντέψεις τις προθέσεις, τις σκέψεις πίσω από τις λέξεις, να φανταστείς πως μοιάζεις μέσα από τα δικά του μάτια.

Εκείνοι που χειρίζονται σωστά τη γλώσσα, έχουν την ικανότητα να «γαργαλήσουν» τελικά το μυαλό σου με τέτοιον τρόπο, ώστε να παραχθούν τα πυροτεχνήματα, και να καταλάβουν για λίγο το μυαλό και τελικά, το κορμί σου.

Λίγοι είναι τελικά, αυτοί που καταφέρνουν κάτι τέτοιο. Όχι γιατί δεν έχουν μυαλό, Αλλά γιατί δεν γνωρίζουν τον σωστό τρόπο για να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία για τον σκοπό αυτό. Η και γιατί, αυτά τα εργαλεία έχουν παρεξηγηθεί και αντικατασταθεί από άλλα, που χρήζουν χρήση λιγότερης ενέργειας για τη λειτουργία τους. Ίσως να φταίει η εποχή μας, ίσως και ‘μεις οι ίδιοι, καθώς φτάσαμε σε σημείο να θεωρούμε τα λόγια, το μυαλό, παλαιολιθικά και αρχαία εργαλεία της καθημερινότητάς μας, και ειδικά για την επίτευξη τέτοιων σκοπών.

Το τι τα αντικατέστησε, δε θα το πω. Έξυπνα παιδιά είστε, βρείτε το μόνοι σας.

 

 

delipalta_e
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s