Μετάβαση στο περιεχόμενο
Advertisements

αμφιθυμία

Της Νικολέτας Οικονομίδου 

Βρέθηκα εκεί μια από τις πιο κρύες εβδομάδες, με την μύτη μου να μην σταματάει ποτέ να είναι κόκκινη. Πρώτη φορά που έβλεπα το μέρος αυτό με τόσο κρύο και ήταν λίγο σαν να είχα πάει εκεί για πρώτη φορά. Έψαχνα και πάλι όμορφες και καινούργιες γωνιές, μέρη που δεν είχα ξαναδεί -και ευτυχώς ήταν ατελείωτα- μαγαζιά που δεν είχα πάει και μουσεία που δεν είχα επισκεφθεί ξανά.

Τα πράγματα έμοιαζαν να μπορούν να πάρουν την τροπή που εκείνα ήθελαν. Κάποιοι άνθρωποι σε αγνοούσαν παντελώς κι άλλοι γύριζαν πίσω για να σε κοιτάξουν και πάλι πριν απομακρυνθείς και χάσουν κάθε ευκαιρία να σε συναντήσουν ξανά κάπου τυχαία.

Οι αποστάσεις έκαναν αυτό το <<τυχαία>> κάπως αδύνατο, άλλωστε.

Τα πάντα κυλούσαν όμορφα και το πρωί ήθελα κάπως να φωνάξω από ευτυχία. Όπως όταν κάποια Χριστούγεννα είχα ξυπνήσει κι έξω είχε μπόλικο χιόνι ή όπως τότε με τις εκπλήξεις. Ή σαν την άλλη φορά που συνάντησα κάποιον που ήθελα να δω πολύ,τυχαία στον δρόμο. Και τότε που μου έφερε δώρο ένα κουτί κι ένα μαξιλάρι από εκεί που δεν το περίμενα, ήταν πάλι, το ίδιο ακριβώς συναίσθημα. Αυτό που είσαι κουκουλωμένος με το πάπλωμα και κουνάς ψηλά τα πόδια σου από ενθουσιασμό.

Είχα όμως διαρκώς έναν φόβο. Φοβόμουν πως οι μέρες περνούσαν και από την μία, δεν ήθελα καθόλου να γυρίσω στην πραγματικότητα, από την άλλη όμως ένιωθα πως είχα 3-4 λόγους να το κάνω.

Υπήρχαν φάσεις που ένιωθα πως κάτι λείπει και πώς κάτι παραπάνω θα έπρεπε να υπάρχει εδώ κοντά μου. Άλλες φορές πάλι, χαιρόμουν που είχα πάρει τις αποστάσεις μου, έστω και αν το είχα κάνει μόνο γεωγραφικά.

Είναι πάντα τόσο άχαρες οι μέρες της αναπροσαρμογής στην πραγματικότητα μετά από ένα όμορφο ταξίδι.

Είναι λίγο σαν το διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στο ταξίδι που πέρασε, και σε αυτό που θα έρθει…

 

oikonomidou

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s