Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καινούριοι κόσμοι

Της Κυριακής Κοπαράνη

Θέλω να πω, φαντάσου ότι υπάρχουν τόσες πολλές βιβλιοθήκες, τόσα ράφια γεμάτα βιβλία και εσύ διαλέγεις αυτό το συγκεκριμένο. Λες και κάτι ανώτερο σε οδηγεί σε αυτό. Τώρα τι ακριβώς είναι αυτό το «ανώτερο», δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ίσως να έφταιγαν και λίγο οι ταινίες της Disney, ίσως πάλι και οι συχνές επισκέψεις στην δημοτική βιβλιοθήκη με την βιβλιοφάγο μαμά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα βιβλίο μέσα του κρύβει έναν ή και περισσότερους καινούριους κόσμους. Ρεαλιστικό ή φανταστικό, επιστημονικό ή ρομαντικό, γεμάτο εικόνες ή με ατελείωτα κεφάλαια. Στην ουσία, χωρίς ο ίδιος να το καταλαβαίνεις, άλλοτε εισβάλλεις σε κόσμους γεμάτους  νέες πληροφορίες και γνώσεις και άλλοτε πιάνεις τον εαυτό σου να ταυτίζεται με τον πρωταγωνιστή και τα όσα του συμβαίνουν. Λες και κάποιος βάλθηκε να γράψει το προσωπικό σου ημερολόγιο, αντί για σένα.

Το πιο όμορφο απ΄όλα όμως, είναι τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν ενώ το διαβάζεις. Αυτό το ρίγος ή η αγωνία να φθάσεις και στο επόμενο κεφάλαιο, να μάθεις τι θα συμβεί στον έρμο πρωταγωνιστή σου, να ξέρεις αν θα χαρείς ή θα λυπηθείς με όσα πρόκειται να του συμβούν.

Παρ΄όλα αυτά, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με όσα αισθάνεσαι στο τέλος. Όταν χαίρεσαι επιτέλους με την τροπή των πραγμάτων και έχεις μείνει με την γλύκα αυτή. Βέβαια, καμιά φορά δεν είναι όλα τόσο απλά. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να αισθανθείς  και απογοήτευση, γιατί θα ήθελες να μην τελειώσει η ιστορία αυτή. Έστω δυο τρεις σελίδες με την συνέχεια.

Υ.Γ. :Με ένα βιβλίο γίνεσαι πάντα σοφότερος. Γεμάτος με καινούρια ή και πρωτόγνωρα συναισθήματα. Γι΄αυτό και μόνο αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο από την αγαπημένη σου σειρά. Μην ξεχνάς ότι μέσα σε εκείνο μπορείς να βάλεις εσύ τη φαντασία σου για να πλάσεις τους πρωταγωνιστές.

koparani

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s